Любо Младежа ли е поръчал побоя над Слави Ангелов?

0

Крими босът Любомир Костадинов – Любо Младежа, тартор на радикалната хулиганска групировка „София Запад“, може да се окаже замесен в побоя над главния редактор на „168 часа“ и сп. „Космос“ Слави Ангелов. На 17 март т.г. разследващия журналист бе нападнат и пребит от трима биячи с метални тръби в близост до дома си на бул. „Дондуков“, а месец след инквизицията полицията арестува Бисер Митрев и близнаците Георги и Никола Асенови. И тримата са боксьори и членуват в окъпаната в тъмна слава групировка „София Запад“.

Очакванията, че поръчителят на побоя над Слави Ангелов ще бъде разкрит рязко спихнаха преди седмица, когато Специализирания наказателен съд пусна на свобода срещу гаранция от 25 000 лв. единия от триото биячи – предвождащия наказателния отряд силовак Бисер Митрев. Мотивите на съда звучат направо трогателно – 34-годишния боксьор бил с влошено здраве, а последния месец прекарал не в тъмницата, а в болницата към Софийския затвор. Там лекарите му направили изследване с ядрено-магнитен резонанс и заключили, че се

нуждае от спешна операция.

Засега зад решетките все пак остават другите двама наемници – братята Асенови.
Разследването на побоя над Слави Ангелов е стигнало и до Любомир Костадинов – Младежа благодарение на показанията на четирима свидетели със засекретена самоличност. Всички те сочат, че Бисер Митрев – Боксьора и близнаците Георги и Никола Асенови са продавали наркотици и са събирали силово пари от длъжници в престъпна банда, ръководена от Младежа.
Любомир Костадинов има стара присъда за търговия с дрога, която излежа през 2013 г. Той бе съпроцесник на люлинския гангстер и основател на „София Запад“ Христо Вартерян – Ицо Исуса, който е безследно изчезнал от дълго време и най-вероятно е покойник.
Съмненията на криминалистите са, че мократа поръчка за побоя над Слави Ангелов е минала с посредничеството на Младежа, който я възложил на членовете на „София Запад“. Костадинов има натрупани солидни контакти в престъпния свят и напълно се вписва в профила на посредник между поръчител и наемници. Въпреки това

Любо Младежа все още не е викан за разпит.

Близки до боса на „София Запад“ развиват версията, че Костадинов е топен като крими началник на биячите Бисер Митрев и братя Асенови от подставени лица на мъж с прякор Щазито.
Конкурентът на Любо Младежа дърпал конците в новосформираната фен структура „Ултрас Левски“, която оспорва лидерството на „София Запад“ за контрол върху трибуната с крайни запалянковци. Заради това всички анонимни свидетели посочили в показанията си, че Любо Младежа бил бос на банда за търговия с дрога и лихварство.
Странният пропуск на разследващите да разпитат тартора на „София Запад“ за отношенията му с обвинените за побоя над Слави Ангелов биячи не е прецедент. Миналото лято името на Любо Младежа отново бе споменавано като пряко замесен в побоя над маркетинговия директор на „Левски“ Цветан Вълчев. Той бе брутално пребит с железни тръби пред стадион „Георги Аспарухов” на 21 август 2019 г., а камера за видеонаблюдение в района улови как наемниците се изтеглят от местопрестъплението. Въпреки това

извършителите и до днес не са разкрити,

а Цветан Вълчев изпадна в кома и дълго време лекарите се бориха, за да спасят живота и здравето му. Седмици преди директорът от „Герена“ да бъде премазан от бой, Любо Младежа в качеството си на тартор на „София Запад“ влезе в открит конфликт с ръководството на „Левски“, тъй като футболния клуб пое бизнеса с продажба на фенски артикули, контролирана преди това от „София Запад“.
И макар при арестите на биячите на Слави Ангелов, съпроведени със задържането и на други членове на „София Запад“, от МВР да обявиха, че разследват бандата и за нападението над рекламния директор в „Левски“, до този момент няма обвинени за побоя от миналото лято.
Що се отнася до доказателствата, събрани срещу Бисер Митрев и близнаците Асенови, то те са безспорни и най-вероятно ще пратят зад решетките наемниците с тръби. Във вечерта на нападението Никола и Георги Асенови отиват на среща с Бисер Митрев с колата си „Ауди А6“, регистрирана на името на съпругата на един от двамата. Виждат се на паркинг и говорят. До адреса на Слави Ангелов тримата отиват с „Опел“, който се ползва от Митрев. Всичко това е проследено от камерите в София. По стелката на автомобила, ползван от биячите, е

намерена кръв от Слави Ангелов,

както и плетена шапка с ДНК следи от близнаците. Бисер Митрев също е оставил свое ДНК – хвърлил е фаса си в близост до мястото, където е нападнат разследващия журналист. Движението на нападателите е засечено и по клетките на мобилните им телефони.
След побоя над Ангелов, тримата биячи се скриват в къщата на Бисер Митрев на ул. „Черковна“ №20, която е в близост до дома, пред който бе пребит разследващия журналист. Там близнаците и Бисер Митрев старателно изчистили с белина обувките и дрехите си.
При акцията по задържането им криминалистите се натъкнаха на внушителен боен арсенал – огнестрелно оръжие, електрошокове, метални тръби, ножове, боксове, военни димки и белезници. У всеки един от наемниците са открити по 2 гр. кокаин, както и голяма парична сума. Това някак си не се вписва с работата на пуснатия под парична гаранция от 25 хиляди лева Бисер Митрев. Той се води личен асистент на баба си, заради което получавал от държавата всеки месец по 610 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.