Румъния издирва предателя на Брендо

0

Румъния издирва Радослав Атанасов- Радето, за да го вкара в затвора за шест години, показа проверка на “Галерия“.

Радето е осъден там за трафик на кокаин заедно с Евелин Банев Брендо, който получи 10 години по делото срещу двамата в Букурещ. Процесът мина задочно, защото и двамата бяха задържани в Италия, когато разследването започна. Румънците за първи път публикуваха и снимка на Радето с уточнението, че той е българин и се намира в България. Това обаче не е сигурно.

 Радослав Атанасов е бил на високо ниво в йерархията на организацията „Кокаинови крале“. Той е арестуван през 2012 година заедно с Брендо, други осем българи и двама италианци Антонио Мелато и Фабио Кателани.

Изненадващо по време на процеса в Италия Радето се обърна срещу шефа си и заедно с Антонио Мелато го посочих като лидерът на организацията, понасяла тонове кокаин в Европа с кораби от Южна Америка. Радето беше осъден на 10 години затвор в Италия въпреки показанията си,  а Брендо отнесе 20.

„Страхувал се е за живота си, защото много добре познава Брендо. Никой не го е виждал в България от години. Има информация, че италианците са го защитили като основен свидетел и вътрешен човек от групата на Брендо. Вероятно е някъде по света със сменена самоличност и нов живот“, разказва пред репортер на „Галерия“ негов близък приятел.

 Радослав Атанасов е от Благоевград. Той е бил шеф на едно от разклоненията на организацията „Кокаинови крале“. Ръководил е мулета-гълтачи. Според присъдата в Италия това са бедни хора, които Радето е наемал да поглъщат капсули с кокаин и да ги пренасят в стомасите си при полети от Латинска Америка до Европа. Преди около 20 години се запознава с Брендо. Брендо твърдял, че не се занимава с нищо в Европа, но можел да осигурява стока от Латинска Америка. Посъветвал го да си вземе лодка и кораби. Запознал го в дясната си ръка Матей Боев, който също е лежал затвора в Италия и България, но наскоро беше освободен.

Радослав Атанасов и Боев се срещнали на летището в Милано. Боев го пратил на Карибите за да си купи лодка. Брендо обаче видял потенциала на Радето за трафик на кокаин и предложил да плати две лодки,. всяко от които по 150 хиляди евро. След това Радослав Атанасов се срещнал няколко пъти с Матей Боев в очакване да вземе пратката и да я докара до Италия. Операцията се провалила, защото Брендо бил предупреден, че властите са надушили далаверата.

 Така Радето докарал лодките до Европа но празни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.