Румъния издирва предателя на Брендо

0

Румъния издирва Радослав Атанасов- Радето, за да го вкара в затвора за шест години, показа проверка на “Галерия“.

Радето е осъден там за трафик на кокаин заедно с Евелин Банев Брендо, който получи 10 години по делото срещу двамата в Букурещ. Процесът мина задочно, защото и двамата бяха задържани в Италия, когато разследването започна. Румънците за първи път публикуваха и снимка на Радето с уточнението, че той е българин и се намира в България. Това обаче не е сигурно.

 Радослав Атанасов е бил на високо ниво в йерархията на организацията „Кокаинови крале“. Той е арестуван през 2012 година заедно с Брендо, други осем българи и двама италианци Антонио Мелато и Фабио Кателани.

Изненадващо по време на процеса в Италия Радето се обърна срещу шефа си и заедно с Антонио Мелато го посочих като лидерът на организацията, понасяла тонове кокаин в Европа с кораби от Южна Америка. Радето беше осъден на 10 години затвор в Италия въпреки показанията си,  а Брендо отнесе 20.

„Страхувал се е за живота си, защото много добре познава Брендо. Никой не го е виждал в България от години. Има информация, че италианците са го защитили като основен свидетел и вътрешен човек от групата на Брендо. Вероятно е някъде по света със сменена самоличност и нов живот“, разказва пред репортер на „Галерия“ негов близък приятел.

 Радослав Атанасов е от Благоевград. Той е бил шеф на едно от разклоненията на организацията „Кокаинови крале“. Ръководил е мулета-гълтачи. Според присъдата в Италия това са бедни хора, които Радето е наемал да поглъщат капсули с кокаин и да ги пренасят в стомасите си при полети от Латинска Америка до Европа. Преди около 20 години се запознава с Брендо. Брендо твърдял, че не се занимава с нищо в Европа, но можел да осигурява стока от Латинска Америка. Посъветвал го да си вземе лодка и кораби. Запознал го в дясната си ръка Матей Боев, който също е лежал затвора в Италия и България, но наскоро беше освободен.

Радослав Атанасов и Боев се срещнали на летището в Милано. Боев го пратил на Карибите за да си купи лодка. Брендо обаче видял потенциала на Радето за трафик на кокаин и предложил да плати две лодки,. всяко от които по 150 хиляди евро. След това Радослав Атанасов се срещнал няколко пъти с Матей Боев в очакване да вземе пратката и да я докара до Италия. Операцията се провалила, защото Брендо бил предупреден, че властите са надушили далаверата.

 Така Радето докарал лодките до Европа но празни.

Прегледана: 42101

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.