Гриша Ганчев на съд за организиране и ръководене на престъпна група

0

Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Гриша Ганчев. Освен Ганчев, другите участници в групата са Диляна Радулова, Илия Терзиев и Ангел Гаргаджиев.

Това ще се случи в сряда, на 21 октомври, от 11 часа.

Босът от с. Микре е обвинен, че е ръководил още една престъпна група за данъчни злоупотреби при търговия със захар. Проверка на „Лекс“ показа, че в края на м.г. в Специализирания наказателен съд (СНС) е внесено второ дело срещу бизнесмена, по което той е подсъдим заедно с Илия Терзиев от Съвета на директорите на „Литекс Комерс“, управителя на захарния завод „Българска захар 2002“ Ангел Гаргаджиев и Диляна Радулова.

Първо спецсъдът, а преди дни и Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) обаче са прекратили делото и са го върнали на прокуратурата заради съществени процесуални нарушения.

И двете инстанции са стигнали до извод, че за участието на подсъдимите в престъпната група, която според обвинението пък е престанала да съществува още през 2009 г., не е описано конкретно тяхно поведение, а само теоретични постановки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.