КПКОНПИ отне 8 апартамента на царя на крадците Джиджи! Дъщеря му стана проститутка, синът му точи банкови карти

0

11 години след мафиотското убийство на най-прочутия банков обирджия в България Йордан Цонков – Джиджи, антикорупционната комисия КП КОНПИ нанесе тежък удар срещу наследниците на покойния касоразбивач от „Люлин“. От ведомството, оглавявано от Сотир Цацаров, се похвалиха, че са отнели имущество за над 500 000 лева от съпругата на легендарния обирджия Даниела и от децата му Джулияна и Марсел, писа Уикенд.

Стойността на имотите обаче е в пъти по-висока, тъй като данъчната оценка е правена още преди 10 години. Сред конфискуваните в полза на държавата недвижимости са цели 8 апартамента в блок №817 в ж.к „Люлин“. Приживе дръзкия банков обирджия изкупи почти всички жилища в кооперацията, в която живее, за да бъде обграден само от свои доверени хора. Куриозът е, че сега вдовицата на Йордан Цонков ще бъде съседка с новите собственици на апартаментите, тъй като все пак Даниела е успяла да докаже, че две от общо десетте жилища в кооперацията са придобити с пари с ясен произход.
Вдовицата на Джижи обаче има ядове не само с КП КОНПИ, а и със собствените си деца. Порасналите наследници на Йордан Цонков – синът му Марсел и дъщеря му Джулияна, също са поели по крими стъпките на баща си. 23-годишната щерка на Йордан Цонков бе

разследвана за проституция и дрога.

Тя бе сред задържаните жрици на любовта при акция на ГДБОП в 5-звездния столичен хотел „Маринела“ през есента на 2018 г. Тогава антимафиотите удариха нощен бар на 19-ия етаж на хотела, където заможни клиенти си поръчвали засукани красавици и плащали между 500 и 2000 лева за секс сеанси. Труженичките предавали на барманките парите, които им удържали 50% от заработеното. Накрая пачките отивали при Светослав Бързанов. Сред уличените в проституция момичета бе и дъщерята на банковия обирджия от „Люлин“ Йордан Цонков – Джиджи. Две от защитените свидетелки по делото – момичета с инициали С. М. и Е. С., признаха пред разследващите, че Джулияна Цонкова е била сред най-оборотните платени момичета.
„Джулияна имаше едно условие – да работи само с чужденци и да поема ангажименти само за цяла нощ срещу 1000 евро, от които половината пари бяха за нея. Тя доведе в бардака и няколко свои приятелки“, уличиха Джулияна защитени свидетели по делото. Те твърдяха и че щерката на Джиджи е продавала кокаин на клиентите си. Джулияна обаче се измъкна от този процес, без да й бъдат повдигнати обвинения.
Не така стоят нещата със сина на Йордан Цонков – Марсел, който въпреки крехката си възраст вече има солидно крими досие. През януари 2019 г. Марсел бе закопчан заедно с двама свои авери при опит да открадне луксозен автомобил в района на Математическата гимназия в центъра на София. Впоследствие разследването установи, че Марсел Цонков не е имал възможност да задигне луксозното возило, а го отворил с техническа джаджа, за да ограби вещите в купето. Той излезе под гаранция от 1000 лева и се сдоби с условна присъда. Според източници на „Уикенд“ от ъндърграунда, към днешна дата Марсел вече се е специализирал в кражбата на возила от марката БМВ, освен това участвал и в

схема за източване на кредитни карти

чрез скиминг устройства.
Йордан Цонков – Джиджи, некоронования крал на банковите обирджии и касоразбивачи от „Люлин“, бе разстрелян с дъжд от куршуми от наемен убиец на 22 януари 2009 г. в мерцедеса си. Убийството му така и не бе разкрито, но полицията дълго поддържаше версията, че Цонков е ликвидиран от Валентин Янев – Вальо Бореца заради дейността на бандата за отвличания „Наглите“. Твърдеше се, че Джиджи е очистен, тъй като неговия човек Куцара, участвал в прибиране на откуп от семейството на Кирил Божилов – Цигането, предал организацията на полицията. Самия Куцара издъхна при мистериозни обстоятелства в полицейска патрулка ден преди разстрела на Джиджи.
Йордан Цонков бе сочен като автор на най-дръзките банкови обири в София, сред които и прочутия удар над банка „Биохим“ в софийския квартал „Стрелбище“, при който от банкови касети на заможни клиенти бяха задигнати над 30 милиона лева. Сред версиите за неразкритото убийство на Джиджи е и тази, че екзекуцията му е поръчана от мафиотски босове, чиито пари били оставени на съхранение в ограбения трезор в „Стрелбище“.
След убийството на Йордан Цонков – Джиджи милионите, които му приписваха, че е задигнал, така и не бяха открити. Казват, че Царя на крадците е живеел като крез и е похарчил престъпното си богатство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.