Административният съд отмени запори за 300 млн. лв. на фирма на Васил Божков

0

Административният съд – София град е отменил запори за 300 милиона на фирма „Ню геймс“, собственост на намиращия се в Дубай Васил Божков. 

Това е станало на 9 октомври. 

Обезпеченията са заради данъците и таксите, които Приходната агенция и Държавната комисия по хазарта търсят от фирмата. 

„Ню геймс“ организираше моментни лотарийни игри у нас на разследвания за 19 престъпление Васил Божков.  Спорът е за запорирани банкови сметки, депозити, вещи и пари в трезори, суми на доверително управление в банка, както и 16 автомобила. Решението на съда е окончателно. 

В мотивите си съдия Камелия Серафимова, отбелязва, че фирмата е притежавала 5-годишен лиценз за 23 разновидности на играта. Според нея, искането за запорите е с бланкетно съдържание и е немотивирано. Липсва анализ и конкретни данни за претендирания размер на задълженията на „Ню геймс“. Не е установено с какви изходни данни са разполагали органите по приходите преди възлагането на ревизията относно предполагаемите задължения на дружеството, а също така и какви са новоустановените факти и обстоятелства след възлагането на ревизията. 

Единственият мотив в искането за налагане на предварителни обезпечителни мерки е, че е налице съществено разминаване между декларираните приходи от продажби и това ще доведе до допълнителни задължения за корпоративен данък в размер на 22 528 044 лева. Тази претенция обаче не е е подкрепена с доказателства, смята съда. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.