Обирджия и хора на Сако в групата на Паяка и Ланеца

0

Опасен обирджия, знаков наркобос, бивш член на бандата на Сако и още няколко престъпници попълват списъка на най-голямата банда за разпространение на дрога, разбивана в последните години – тази на Весо паяка и Радо ланеца, пише Галерия.

 Досега те бяха издирвани, но се предали доброволно или са екстрадирани от чужбина и сега са в ареста.

 Бригадата от над 40 души на Паяка и Ланеца беше ударена през август миналата година. Тогава арестуваха само осем души, а останалите бяха обявени за издирване, включително и босовете. Те се появиха през април когато бяха задържани с подкуп двама от шефовете на наркоотдела в ГДБОП, за да станат свидетели срещу тях.

 Последните две седмици се появили още ОТ издирваните. Един от тях е старата кримка Кирил Киров – Кирчо Руския от Бандата на чуковете. Той е подсъдим по няколко дела, беше избягал в Азия, арестуваха го за източване на банкомати и след престой в затвора го върнах у нас. След печалния си опит на финансов бандит Кирчо Руския отново се е върнал към дрогата става ясно от разследването на ГДБОП  и Специализираната прокуратура. Последната година той също е бил издирван като основен тартор в групата, но е заловен и сега е на топло.

Два месеца след акцията миналото лято за издирване бяха обявени други двама мъже. Това са 34-годишният Димитрии Куцарев и 48-годишния Валентин Белилов от Пловдив, които също са в ареста.

 Белилов има дълго криминално досие. През 2000 година участва във въоръжен грабеж на търговци край село Бял Извор.

 През 2016 година живее в квартира в Бургас заедно със своя приятел от софийското село Бистрица, с когото ограбвали офиси на фирми.

 Дмитрий Косарев е натурализиран българин, който е роден в Русия и също е издирван повече от година заради участие в бандата на Ланеца и Паяка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.