Каплата носил оръжие с благословията на шефа на полицията в Дупница

0

Началникът на полицията в Дупница Борислав Динев, срещу когото местните протестират, лично е разписал разрешителното за оръжие на Васил Капланов – Каплата, пише „Галерия“.

Каплата е основен заподозрян за отвличането на Янек Миланов, но е в ареста заради закана с убийство във Фейсбук. Той е криминално проявен, срещу него  са се водили дела и е можело да му откажат оръжие, но Динев е разписал, твърдят местни активисти от протеста срещу него. Те настояват за оставката му, защото имат съмнения, че подчинените му нарочно са проспали една седмица след изчезването на Янек  Миланов.

 43-годишният мъж е забелязан последно да се качва в джипа на местния мафиот Капланов, който е бивш Бодигард на братя Галеви. Преди две години Янек имал връзка със съпругата на Каплата Петя и това е единственото, което свързва двамата мъже.

„Янек може да е убит с оръжието, дадено от Динев. Но това е нищо в сравнение с факта, че джипът на Каплата е изследван за следи седмица след изчезването. За да може да бъде заличено всичко, особено след компетентни съвети от опитен полицай“, коментират в Дупница.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.