Нови разкрития за смъртта на милионерската съпруга прегазена посред нощ край Момчилград

0

Хюсние Кяшиф била жива след падането от катастрофиралия джип, управляван от мъжа й Кяшиф. Джебелчанката била прегазена от друга кола, която по-късно преминала през мястото на тежкия инцидент. Това твърди Джунейт М., водач на автомобил „Фолксваген Пасат“, в който Кяшиф се ударил при изпреварване на пътя от спирка „Джебел“ към Кърджали. Джунейт чувал, че жената издава звуци, пише 24rodopi.com.

Друго се сочи в комплексна автотехническа, съдебномедицинска, физическа и трасологична експертиза: Травмите (следите от прегазване) от лек автомобил „VW 2“ са причинени послесмъртно. Травмите на Хюсние Кяшиф са причинени от два автомобила – „Кадилак“ и „VW 2“. Според експертите травмите от „Кадилак“-а са причинени както вътре в купето му, така и при изпадане на Хюсние Кяшиф от него, включително прегазване от същия джип.

Тежката катастрофа стана след полунощ на 21 ноември 2015 година на прав участък от пътя Момчилград-Кърджали, до разклона за село Глухар. Тогава Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу Кяшиф К. за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Хюсние К., като деянието е извършено след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила – престъпление по чл. 343 ал. 3 предложение 1 буква Б във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. В района на Глухар Кяшиф Кяшиф управлявал джипа си със 115 км/час.

По-късно Кяшиф К. „подели“ вината с Димитър Б., водач на автомобил, който се движел по пътя за Кърджали минути след инцидента. Тройната съдебна експертиза в Кърджали установи независимо съпричиняване. Осъдени бяха и двамата водачи. Кяшиф К. бе осъден на „лишаване от свобода“ за 3 години, но с отложено изпълнение на наложеното наказание за срок от 5 години. Условна присъда получи и Димитър Б. – 2 години „лишаване от свобода“ при 4-годишен изпитателен срок

 Димитър Б. обжалва присъдата и процесът продължава в Апелативния съд в Пловдив. Очаква се Кяшиф Кяшиф да поиска нова експертиза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.