Изненада: Иван Терзийски не се яви на делото срещу групата на Божо Кравата

1

Подсъдимият Иван Терзийски изненадващо не се яви на делото срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата във вторник. Според молба на адвокат до Специализирания наказателен съд, Терзийски заминал за Германия за консултации с медицински специалисти. Подсъдимият поискал делото да продължи в негово отсъствие.

Защитник в съда днес обясни, че клиентът му има височинна травма и проблеми с черните и белите дробове. Иван Терзийски се намирал в Берлин. Адвокатът обаче не успя да каже на съда в кое лечебно заведение е клиентът му. А на въпрос кога ще се завърне подсъдимият, той отговори: „Като свършат процедурите“.

Адвокат на друг от обвинените в участие в организирана престъпна група обясни, че делото може да продължи и без присъствието на Иван Терзийски, макар че формално това е задължително. Той се позова и на решение на Съда на Европейския съюз.

Случаят явно затрудни председателя на съдебния състав Стоян Тонев. Той изведе членовете на състава на тайно съвещание, което се проточи около 30 минути.

Решението в крайна сметка бе, че са налице основания за т.нар. задочно производство за днешното съдебно заседание. Отсъствието на Терзийски нямало да попречи за разкриването на обективната истина.

Бе обаче констатирано, че подсъдимият не е дал доказателства, че е на лечение в Германия. Затова и съдът разпореди той да представи такива на следващото заседание.

След това бе даден ход на делото.

В края на септември 2019 г. местни медии съобщиха, че в Сандански Иван Терзийски скочил от третия етаж на апартамент, в който преди живеел с жена си, с която били в конфликт.

Това вероятно е и причината за травмите му – сред тях няколко фрактури, увредени прешлени, както и проблеми с бъбреците, по информация на „Флагман“.

Делото срещу Божо Кравата и още деветима се води след престрелката в ресторанта „4 you” в Слънчев бряг през 2016 г., когато Димитър Желязков-Митьо Очите бе тежко ранен. При патакламата дори загина гард на Очите – Александър Алексиев-Сашо Водолаза.

Божо Кравата е кум на Иван Терзийски, но според различни информации двамата вече не са в близки отношения.

1 Коментар
  1. Pulsix казва

    Интересна публикация! Ще я споделя с приятели. Прочетете още по темата на https://novini247.com/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.