Убиецът на Милен Цветков ограбил дома на баща си

0


Наркоманът Кристиан се оказа със солидно досие – осъждан е и за грабеж на бензиностанция досущ като сина на Лъчо Мозъка

Обвиненият за убийството на Милен Цветков при зверска катастрофа навръх Великден Кристиан Николов се оказа с обемисто криминално досие въпреки крехката си възраст и солидните финансови възможности на родителите си. Пристрастеният към дрогата 22-годишен джигит е бил арестуван през лятото на 2016 г. за въоръжен грабеж на бензиностанция в София, но заради факта, че тогава е бил непълнолетен, се е разминал само с условна присъда.

Милионерският наследник нахлул маскиран и въоръжен в бензиностанция късно вечерта и заплашил касиерката на обекта. Тръгнал си с 300 лева и две бутилки уиски, но ден след обира бил разкрит от камери за видеонаблюдение и задържан. Кристиан обаче изкарал само 24 часа в ареста, преди майка му Десислава Николова – Пешева да го измъкне от тъмницата. Адвокатите на Кристиан съумели да издействат споразумение с прокуратурата и така маминото синче избегнало затвора.

Осъдили го само на 5 месеца условно.

Месец по-късно Кристиан извършил и друго престъпление, но макар условната му присъда вече да е била влязла в сила, той пак се разминал с попадане в затвора. През август 2016 г. джипът, шофиран от Кристиан, бил спрян за проверка от полицейски патрул. Келешът, навярно пак дрогиран до козирката, обаче дал газ и избягал от полицаите. Заради това отнесъл административно наказание от 2000 лева заради неизпълнение на полицейско разпореждане.
Според познати на Кристиан, той е участвал и в друг въоръжен обир над бензиностанция в София, при който бе арестуван Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Лъчо Мозъка. През 2014 г., Георги е

арестуван за въоръжен грабеж

на бензиностанция в София. Тогава 17-годишния тийнейджър влиза въоръжен с пистолет и с маска на главата, насочва оръжието към касиерката на бензиностанцията и иска оборота. Тръгва си с около 100 лева и няколко кутии цигари с автомобил, управляван от негов приятел. По-късно и двамата са заловени. Заради непълнолетието си обаче, а може би и заради влиятелния си баща, Георги се разминава с условна присъда. Според запознати с тази афера, в колата по време на обира е бил и Кристиан. Той обаче бил измъкнат от майка си и даже не бил изправен пред съда. Адвокатите му изкарали нещата така, че той бил косвена жертва – возел се в автомобила, но без да знае, че приятелите му са извършели обир.
Бивши съученици на Кристиян от Немската гимназия твърдят, че убиецът на Милен Цветков е бил заподозрян от родителите си, а и от полицията, че стои зад

обир в дома на собствения си баща.

През пролетта на 2015 г. апартаментът на строителния предприемач Асен Николов в софийския квартал „Лозенец“ бил ограбен, като тогава изчезнали над 15 000 лева – пари от оборота на ресторант „Махалото“, собственост на таткото на Кристиан. Полицията установила, че в жилището е проникнато с ключ, като впоследствие е симулирано разбиване на ключалката. Крадците спрели и алармата и СОТ сигнала, което навело към подозрения, че обира е дело или на човек от семейството, или на техен близък. Тогава родителите на Кристиан, които са разведени, отказали да сложат сина си на детектор на лъжата и обвинили чистачката за обира.
Престъпния начин на живот на Кристиан накарал майка му Десислава да го изпрати в Германия през 2019 г., когато келешът завършил средното си образование. Много скоро след това

синът-разбойник се прибрал в България.

Кристиан все още се води студент в Германия и това бе един от мотивите на защитата му да поиска пускането му под домашен арест. Засега от съда отказват да пуснат.
Както „Уикенд“ разкри в миналия си брой, близките на покойния Милен Цветков се опасяват, че Кристиан може да духне от България, ако бъде пуснат от тъмницата. Убиецът на жерналиста е застрашен от присъда от минимум 20 години затвор, а семейството му има възможности да го изкара нелегално от страната. Преди години по подобен сценарий от България избяга пернишкият касапин Илиян Тодоров, заклал с ножа си двама младежи след спречкване пред дискотека „Соло“ в центъра на София. Убиецът, син на мастития БСП функционер Веницслав Тодоров, бе осъден на доживотен затвор за двойното убийство, но преди присъдата му да бъде официално потвърдена, той бе пуснат от ареста от съдийката Румяна Ченалова и днес се укрива от правосъдието в чужбина.
Разследването на катастрофата, при която бе убит Милен Цветков, завърши в края на месец септември, но

обвинителния акт все още не е внесен

в съда въпреки по-ранните уверения на прокуратурата, че това ще се случи още на 1 септември. Обвиняемият Кристиян и неговия адвокат Любомир Таков все още не са се запознали с доказателствата.
При разпитите си пред разследващите Кристиян е признал, че той е шофирал джипа, който връхлетя с близо 100 км/ч и без спирачен път върху спрялото на червен светофар возило на Милен Цветков на бул. „Черни връх“. Милионерският наследник обаче отрича, че се е дрогирал доброволно с три вида наркотици – кокаин, амфетамин и марихуана. Твъдял, че не знае как дрогата е попаднала в организма му – подозирал, че някой му е сипал нартококтейла в чаша с алкохол предната вечер. Спътниците му в джипа-убиец – неговата годеница Симона и Георги Иванов, син на депутата Лъчо Мозъка, също твърдели, че Кристиан не се дрогирал. И двамата признали пред разследващите, че са избягали след катастрофата, тъй като се уплашили. Симона и Георги може да бъдат съдени за затаяване на истината, като и двамата са застрашени със затвор до 3 години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.