Наемни убийци дебнат Йожи от „Наглите“! Ще го последва ли съдбата на Киро Шкафа?

0

Ивайло Евтимов – Йожи, един от тарторите на страховитата банда за отвличания на богаташи „Наглите“, трепери за живота си след като изненадващо бе освободен предсрочно от затвора. Преди седмица съдиите от Софийския апелативен съд Николай Джурковски, Александър Желязков и Емилия Колева постановиха главореза да излезе предсрочно от пандиза, спестявайки му почти 3 години от постановената му присъда от 18 години затвор, писа Уикенд.

Решението на магистратите възмути както жертвите на „Наглите“, така и голяма част от обществото. Сметките показаха, че Йожи е лежал едва по 16 месеца за всяко едно от 12-те отвличания, в които е играл основна роля. През декември 2009 г., когато Йожи, заедно с още само четирима от бандата, бе осъден за серията от похищения на баровци, магистратите му дадоха отделни присъди за всяко едно от отвличанията.
Тъй като присъдите се акумулират, Евтимов изкара едва 15 г. и 6 месеца в пандиза, вместо шумно обявените при произнасянето на присъдата му 100 години затвор. Рецидивистът срещна съдействие и от затворническата администрация. Оказа се, че Йожи е бил

награждаван цели 32 пъти в затвора

за добро поведение и извънреден труд, а куп надзиратели и затворнически шефове са дали препоръки пред съда, че бандитът се е поправил зад решетките и че следва да бъде амнистиран.
Проблемите на Ивайло Евтимов – Йожи обаче няма да свършат с предсрочното му излизане от затвора, мълви се усилено в ъндърграунда. Според слуха, който обикаля подземния свят, тарторът на „Наглите“ е поръчан за разстрел от жертви на бандата. Мълвата е достигнала и до службите за сигурност и ченгетата са препоръчали на Йожи да се изнесе на тайно място извън София, тъй като съществува реална опасност за живота му.
„Има постъпили оперативни сигнали, че

наемни убийци вече дебнат Йожи.

Килърите са вебувани от влиятелен гангстер, който бе похитен от „Наглите“. Същия човек стои и зад убийството на Кирил Кирилов – Киро Шкафа“, признава пред „Уикенд“ високопоставен полицай.
Киро Шкафа бе разстрелян с дъжд от куршуми в софийския ж.к. „Младост“ през пролетта на 2012 г. само дни преди да бъде осъден заедно с останалите от „Наглите“ за серия от похищения. Неговото убийство остана неразкрито, но криминалистите са убедени, че Шкафа е разстрелян за отмъщение по поръчка на някоя от жертвите си.
Част от похитените от бандата на „Наглите“ милионери са с влиятелни подиции в ъндърграунда. Най-големи притеснения членовете на бандата за отвличания изпитват към наркобоса Васил Маникатов, контрабндистът-митничар Георги Георгиев – Пурата и аферистът Борислав Динев – Боби Фасула. Според някои между жертвите на „Наглите“ от ъндърграунда даже съществувало

договорка за общо отмъщение.

Слухът, че наемни убийци дебнат Йожи, сериозно е притеснил излезлия на свобода рецидивист. Той даже търсел за съдействие мъж с прякор Хамстера, който да предупреди жертвите на „Наглите“ да не отмъщават. Казват, че жертвите отхвърлили предложението за среща на Хамстера.
Ивайло Евтимов – Йожи е смятан за тартор на „Наглите“ заедно с Прокопи Прокопиев – Културиста, който все още е в затвора. Двамата, заедно с автокрадеца Ивайло Панавелов – Сапата, основават бандата за отвличания през 2007 г., след като излизат от затвора за стари престъпления. Първият отвлечен е Мехмед Чакър, търговец на скъпи часовници. Последното от 13-те отвличания на бандата е на студента Румен Гунински в Студентски град, реализирано на 19 октомври 2009 г. Дни след като Гунински е освободен от плен след

платен откуп от над 1 милион евро,

„Наглите“ бяха арестувани. Това се случи благодарение на показания на един от бандата – Вальо Ихтиманския, който се сдоби със статут на защитен свидетел и отърва присъда.
Най-драматичното от серията отвличания на извергите бе това на бизнесмена Ангел Бончев, последвано от дръзкото похищение на неговата съпруга Камелия, която отиде да предаде откупа за мъжа си. Впоследствие Камелия Бончева бе освободена, тъй като на Бончев бе наредено да дари събраните 157 000 евро на фондацията „Утре за всеки“. От стреса обаче съпругата на Ангел Бончев се разболя от рак и почина през 2012 г.


Тежка житейска съдба застигна и друга от жертвите на „Наглите“ – бизнесменът Киро Киров. След като бе освободен след платени 517 000 евро за живота му, Киров не успя да си стъпи на краката и фирмата му „Киров“ бе обявена в несъстоятелност, а 700 негови служители – съкратени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.