Изпращат Йоско Костинбродския да лежи у нас

0

Йоско Костинбродския ще бъде разпитван за убийството на двама основни свидетели срещу него, пише „Галерия“, позовавайки се на свои източници от МВР.

Това обаче ще се случи когато го екстрадират от Гърция, където го заловиха и го вкараха в затвора за три години заради незаконно притежаване на оръжие.

Йосиф избяга през март 2014 година, когато беше задържан по две дела – за дрога и за стрелба по Киро Японеца. По първото дело свидетел срещу него беше  бандитът от Своге и бивш негов приятел Красимир Гочев – Шмид.

Той беше застрелян пред къщата си два месеца след като Йоско изчезна. Същата година, но през декември отново пред дома си в столичния квартал Банишора бе ликвидиран Хрисим Хрисимов. Той беше проговорил срещу Йоско като лидер на банда за убийства, за стрелбата по Киро Японеца и за отвличането на сина на Венци Стефанов. За второто дело Йоско беше оправдан, докато го издирваха. По първото е осъден на една година затвор, към което се прибавят още три от стара условна присъда.

Като поръчител и на двете убийство беше заподозрян Йоско, защото има мотиви за смъртта на двамата. За Смит МВР обяви, че е заловил физически убиец Михаил Туцов-Вандала. Той беше даде на съд,  но го оправдаха. Според оперативни данни Йоско е дал поръчката за убийството на приятели от престъпна групировка от Враца.

Те  възложили изпълнението й на Мишо Вандала. Убийството на Хрисим Хрисимов не беше разкрито и по него вече не се работи.

 Йоско Костинбродския вероятно скоро ще бъде трансфериран в България, за да излежи у нас присъдата от Гърция, а след това и тези от съдилищата тук. Когато се прибере с белезници криминалистите веднага ще започнат работа с него по разплитането на редица престъпления.

След бягството на Йоско го наследи синът му Иван заедно с отломки от бандата на Стефан Бонев-Сако. Иван Йосифов направи нова банда по примера на баща си въпреки че беше подсъдим за разпространение на дрога.

Срещу него има обвинения за участие в банда за поръчкови побои. Другите обвинения са за подготовка на убийствата на двама прокурори, работили по разследване срещу баща му, както и на двама полицаи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.