Българските джебчии са №1 в Европа! Циганските барони прибират по 2-3 милиона годишно от армии крадци

0


България вече е тясна за родните джебчии. В последните няколко години страната ни изнася ударно крадци из цяла Европа. Днес нашенци са №1 на стария континент по „удари”, а печалбите за тарторите – организатори на „бизнеса” е огромна.

По неофициални данни, „трудолюбивите работници” на ромските лидери изкарват средно между 20 000 и 30 000 хиляди евро, ако бандата е от 15-20 души. Крадците „бръмчали”  край известни туристически обекти, където по традиция имало натрупване на любознателни граждани от цял свят като Скулптурата на Давид на Микеланджело, намираща се в галерията на Академията във Флоренция, Ватикана, Колизеума, Айфеловата кула и Лувъра в Париж, метрото, музеите и пазарите на Мадрид, туристически обекти в Германия, Англия и скандинавските страни. Последните джебчии до скоро били под контрола на Христо Циганина, който дълги години припечалвал от лихварство, търговия с плът и джебчийство. Зад гърби си имал толкова много работници, че не знаел имената на повечето от тях, други никога не бил виждал през живота си, но това не пречело да му се отчитат овреме.


Част от бачкаторите му бръмчели край банкомати. Те старателно наблюдавали жертвите си каква сума теглят и къде я поставят. След това тръгвали след човека, дебнейки подходящ момент, в който да се доближат до него и да го пребарат. Разполагали с джобни ножчете. С тях разрязвали раници и чанти от към дъното, а след това прибирали бързо плячката и хуквали сред навалицата.


Според криминалисти, от престъпната дейност циганските барони си докарвали до два-три милиона годишно. Колосални печалби прибирали и работниците на цигански аристократ от Пловдив. Повече от две десетилетия баровецът разполагал със свои хора във Франция. Мургавелковците се навъртали не само във френската столица, но и в Марсилия, където се оказало, че също има какво да се плячкосва.


Нищо не е в състояние да спре българските крадци в Европа. Дори да бъдат арестувани, те знаят, че рано или късно ще излязат от панделата и пак ще живеят по-добре, отколкото ако са в родината си.

Бедността ги кара да поемат всякакъв риск и да не се страхуват от нищо. В Йоаким Груево са най-добрите джебчии в България. Макари неграмотни, честно не знаещи западен език дори, те се правят на неми, на глухи, на слепи. Или пък хленчат за помощ. Намират се състрадателни хора, които им оставят пари, но докато се навеждат биват ограбени. Повечето „кокошкари” бързо се замогват и дори намират начин да заделят средства за себе си.


Царицата на крадлите също е от Йоаким Груево. Тя няма аристократична кръв, но казват, че била изключително добра в занаята. Нейният номер бил да се доближи до някой мъж, а след това пускайки му ръка, да вземе онова в джобовете, което й е необходимо.

Обикновено мъжете не реагирали, защото мислели, че смуглата красавица просто ги харесва. Намирали се и наивници, които вярвали, че след отъркването, ще последва покана за запознанство. Те с ужас разказвали пред полицаите, че жената след това изчезвала на секундата като дим. Госпожата имала семейство, в което дори децата били обучени от малки на различни трикове и хитрости в занаята. Те били истински малки психолози, защото от пръв поглед разпознавали кой чичко и коя леля са тъжни, разсеяни и т.н. Знаели и стойността на предметите, които грабят. Семейството си докарвало петцифрени доходи в евро на месец и наистина живеело по царски, като изпращало определен процент и в България. Станка Царицата има дебело досие и десетилетия стаж по улиците на Европа. Тя е родена през 1979 г., но вече е щастлива баба. След като я заловиха във Виена през 2019 г., заряза занаята. Регистрирана е за джебчийство 18 пъти, но винаги намира начин да излезе на свобода. При ареста й тогава стана ясно, че  е била издирвана на територията на цяла Западна Европа. За съжаление, медиите там отново свързаха името на страната ни с нещо лошо”, издават пред „Уикенд” запознати с тои „бизнес”.


Криминалисти пък съветват хората да бъдат мнителни, защото крадлите бъркали и по джобовете на якетата. Някои директно сваляли циповете на чантите, но повечето използвали нож за срязване на дръжки и дъна. Случвало се ограбена дама да забележи, че стиска само дръжките на чантата си, едва след като слязла от станция на метрото във Виена. След като потърсила съдействие от властите, се оказало че „делото” е на малолетни българки.
Според австрийските закони обаче, деца не можело да бъдат арестувани или държани против волята им. Тъй като младите български джебчийки били на не повече от 14 години, след като ги хванали, австрийските полицаи ги завели в съответната общинска служба за децата и младежите. Момичетата си тръгват след десетина минути разпит и отново се „включили в играта”.


През последната година, макар и епидемична, из виенските улици и магазини били задържани над 300 наши крадци и крадли. Те работели в групи за организирани банди, на които всяко момиче докарва по около 500 евро на ден.


„Ковид-19 затвори повечето музеи в Европа, но това не попречи на обирджиите, защо те окупираха банкоматите и тържищата. Маските, които са задължителни за носене, помагаха да стават неразпознаваеми. Това ги окуражаваше…  Да, в България  се върнаха десетки роми, но баш крадците си останаха в Европа. Тук са нашенци, които нямат сериозно препитание на Запад, нямат и професия, която да им позволи да се развиват в определена област. Просто европейските работодатели елегантно ни ги върнаха, използвайки пандемията. Онези от тях, които са свикнали да бачкат по улицата, а не по полето, берейки лалета примерно в Холандия, не пожелаха да се върнат. Тях Ковид-19 не ги застрашава, пък и казват, че в смутни времена „риба” се лови най-лесно”, обобщават ситуацията ченгета пред „Уикенд”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.