Обвинения за петима от групата за рекет и лихварство, разбита в София

0

Петима души са с обвинения след спецакцията във вторник срещу групата за рекет и лихварство, действала от 2014 година досега на територията на столицата.

Повдигнати са им и обвинения за имотни измами, силови действия и разпространение на наркотици. И петимата са криминално проявени или осъждани, каза Любомир Янев – директор на ГДБОП:

„Към  настоящия  момент има 43 свидетели, които по един или друг начин са потърпевши от престъпната дейност на групата или пък са съучастници в групата и са дали показания по воденото разследване.

Но това беше изключително трудно в самото разследване  – тези хора да бъдат мотивирани да свидетелстват, защото изпитваха голяма част от тях и все още изпитват много голям страх.

Апелирам, ако има  такива, които са потърпевши от тяхната престъпна дейност да се свържат с нас, за да може да доведем разследването до успешен край“.

За всички обвиняеми ще бъде поискан постоянен арест, каза Валентина Маджарова, която изпълнява функциите на ръководител на Специализираната прокуратура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.