Мутрите на Митьо Очите се хванаха на работа

0

Половината мъже от свитата на Димитър Желязков – Митьо Очите, по морето са започнали работа като охранители в частни фирми, събирачи на бързи кредити и собственици на малки кафенета и ресторанти, разказва източник на „Галерия“ от ъндърграунда в Бургас.

Босът е заключен вече 2 години 2 месеца, а през това време хората не могат да разчитат на него като работодател. До август 2018 година повечето от тях работили като гардове в „Аркус сигурност Бургас“, защото Митьо Очите беше мениджър там и ги беше подслонил под крилото си. Последва акция срещу най-приближените му мутри, а след това и скандалът с ареста му в Турция, където беше попаднал в компанията на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и бившия депутат от ДПС Несрин Узун.

Така договорът на Митьо Очите с „Аркус“ беше прекратен. Бенчо Бенчев продаде акциите си в охранителната фирма, а срещу него тече дело, че е укривал Желязков в хотелската си стая в Истанбул.

Момчетата за всичко в бандата на Очите като Явор Радков и Младен Хайдутов например, се измъкнаха от обвинението. Те са и свидетели срещу бандата на Божо Кравата. Сега и двамата здравеняци работят във фирма за бързи кредити. Въпреки че Очите вече не им е работодател, те останали верни и в готовност да помогнат на дъщеря му Станислава, която също е обвинена, но е  на свобода под гаранция.

В Бургас и региона обаче никоя банда още не се е опитала да вземе териториите на Митьо Очите, въпреки дългото отсъствие от града и околните курорти.

Делото срещу знаковия бос продължава в Специализирания наказателен съд, а много от свидетелите вече са отказали от показанията си. Така обвиненията за разпространението наркотици по Южното Черноморие може да не издържи. Очите обаче отговаря и за принуда, рекет, поръчителство на палежи и други престъпления, за които може да лежи 15 години в затвора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.