Йожи простил на Вальо Ихтиманския за предателството

0

Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Данчо Релето, Прокопи Прокопиев – Културиста и Любомир  Димитров – Гребеца са четиримата бандити, които бяха осъдени за отвличанията на Киро Киров. Джорджио Марков, Ангел Бончев и покойната му съпруга и още много други.

Други четирима бяха оправдани, а Киро Шкафа беше убит през 2012 година.  Всичките те бяха посочени поименно от приятеля си и дългогодишен съратник Валентин Михайлов -Вальо Ихтиманския, който не беше обвинен и осъден, а стана защитен свидетел и изведен чужбина.

Дългогодишни криминалисти и прокурори признават, че без неговото съдействие бандата на Наглите никога нямаше да бъде разкрита.

От четиримата в затвора Йожи  показал ясно, че няма да търси възмездие и иска да започне нов живот. Спечелил доверието на надзирателите като им помагал да потушават конфликти работил съвестно кухнята и на строителни обекти.

Вальо Ихтиманския

 В беседите си със служителите на затвора и криминалисти успял да ги убеди, че не мрази стария си приятел, , който го е предал.

Дори казал, че не иска да го вижда как страда в затвора, защото Господ ще го съди. Смирението на Йожи обаче го нямало у останалите от бандата на Наглите. Същия ден миналата сряда когато апелативният съд опрости на Йожи две години и половина престой  в затвора, молбата на Данчо Релето беше отхвърлена и той ще остане зад решетките, показва проверка на „Галерия“.

Релето също е осъден на 18 години затвор, както и Йожи. Освен това помогна на прокуратурата, като уличи Гребеца за убийството на Юлиан Лефтеров и Иван Пайнавелов-Сапата.

 Въпреки това не е убедил затворническите власти, че на свобода ще е съвестен гражданин и най-малко че няма да търси мъст.

Съдбата на Валентин Михайлов е неизвестна. Дълго време той се ползваше от програмата за защитени свидетели и дори да живееше на квартира в чужбина. Преди няколко години обаче се отказал от статута си и тръгнал по широкия свят, но с нова самоличност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.