ВИП сводник спаси от затвор Гълъбин Боевски

0

Три служителки на бар „Скандал”, който беше собственост на Гълъбин Боевски, са били склонени от известния сводник Дани Обувката да не дават показания срещу шефа си. Това разкриха пред „Уикенд” столични антимафиоти, работещи по случая. Според полицейската информация, Обувката е направил услуга на Боевски. Двамата са приятели от повече от 20 години.

Даниел Бурджиев, както е истинското име на доставчика на свежа плът на хайлайфа, беше арестуван при спецакция на ГДБОП на 18 юли 2012 г. и обвинен в сводничество. През следващите месеци антимафиотите разпитаха близо 100 елитни проститутки, за които имаше данни, че са работили за него. 15 от тях се бяха съгласили да бъдат свидетели в съда. До дело обаче въобще не се стигна.


Подобна е ситуацията към днешна дата и с щангиста. По делото, което се води в Специализирания наказателен съд срещу престъпна група, занимаваща се със сводничество, Боевски е привлечен само свидетел. А според магистрати най-вероятния изход на процеса ще са оправдателни присъди. За последно Гълъбин беше в съдебна зала през юни месец миналата година.


Пред магистратите Боевски тогава каза, че нямал никаква идея за вихрещатата се проституция в бара му. По това време бил в бразилски затвор и прехвърлил дяловете си на партньора му Валери Попов – бизнесмен, който е представител на куп световни модни марки и има бутици в сърцето на София. Жената на Гълъбин Красимира Боевска също беше разпитана. По думите й тя ходила два пъти в бардака, но не видяла нито едно момиче да прави секс за пари. „Те бяха просто танцьорки. Ако са имали сексуални отношения с клиентите, това е по тяхна инициатива”, каза съпругата на щангиста в съдебната зала.


Според наши източници в МВР, уговорените от Дани Обувката проститутки да мълчат са Десислава Анастасова, Ралица Тодоровска и Аделина А. Именно на показанията на трите се градеше цялата обвинителна теза на прокуратурата, че в заведението на щангиста в столичния хотел „Балкан” (бивш „Шератон”) се вихрела проституция. Тодоровска заявила пред съда, че при разпитите полицаите сами си писали каквото си искат. Десислава Анастасова категорично отрекла бара да е бил бардак и с цялото си нахалство заявила, че момичета там се занимавали едва ли не с изкуство, защото танците били вид изкуство. Тя все пак признала, че правила един път секс за пари, но това било нейно решение и не се отчитала на никого. Другата пък лансирала версия, че е ходила по стаите в хотела на клиенти на „Скандал”, но само за да им взима парите за изпит алкохол. На база на тези показания както и на факта, че всичките СРС-та се оказаха незаконни, процеса се очертава да завърши с тотален крах за прокуратурата.


На 31 януари 2013 г., докато Боевски все още се намираше в бразилски затвор заради трафик на 9 килограма кокаин, столични антимафиоти от ГДБОП удариха бардака му и арестуваха 5 човека – Валери Попов, Цветан Тиманов, Стефан Марев, Георги Андреев и Гергана Лазарова. Според прокуратурата момичетата там обслужвали основно чужденци за суми от порядъка на 700-800 евро на вечер. Клубът в „Скандал” в тогавашния столичен хотел „Шератон” се радвал на гигантски печалби, поради което срещу задържаните бяха започнати и данъчни проверки за укрити доходи. Само час секс с момиче от клуба струвал 200 евро. В цената обаче не влизали допълнителните екстри като шампанско, масажи и танци. С тях сумата можела да скочи до 300-400 евро.


Официално девойките са представяни като танцьорки и/ли масажистки, тъй като към клуба имало и масажно студио с джакузи. Разбира се, това е било само елегантно прикритие. Когато някой чужденец проявявал интерес към определена дама, тогава му казвали, че може да получи и нещо повече от масаж. Ченгета имаха данни, че освен секс услуги, проститутките са предлагали на клиентите и кокаин. Белият прах вървял на между 120 и 140 лв. на грам. Наркотикът се осигурявал от Валери Попов, а той го взимал от Гълъбин Боевски. Месечните приходи от престъпната дейност на групата били около 200 000 евро от кръстосаната продажба на секс и кокаин.


Прокуратурата бе привлякла като свидетел и 31-годишна жена от Пазарджик, регистрирана за проституция в България и Холандия. Тя не беше тикната в ареста, тъй като по това време е майка на тримесечно бебе. Нейната роля в бандата била да набира момичетата. Разследващи твърдяха, че освен да вербува девойки, младата жена ги изнасяла и за работа в чужбина, където да практикуват най-древния занаят.


Веднага след акцията, спецченгетата разкриха, че срещу бар „Скандал“ са се водели три разработки. В обвинителния акт пише и че след задържането на Гълъбин Боевски в Бразилия ръководството на бардака било поето от бизнесмена Валери Попов. Няколко месеца преди арестите, той обаче започва да се оттегля в сянка и продава дела си от общата фирма с щангиста. Купувач на половината от капитала на „Скандал ВИП“ ООД е съпругата му Ива Иванова, която е собственик и до ден днешен. Разследващите твърдяха, че след смяната на собствеността ежедневната организация на бардака била поета от останалите в групата арестувани при акцията на ГДБОП. Световният шампион по щанги така и не се сдоби с обвинение.
В края на 2016 г. Валери Попов беше погнат и от КП КОНПИ. Срещу разследвания като тартор на банда за сводничество бе започнато дело в Благоевград с искане за конфискация в полза на държавата на къща и магазин на обща стойност 286 234 лева. След щателно разследване в сътрудничество с криминалисти и прокуратура, КП КОНПИ установила, че парите, с които е закупено въпросното недвижимо имущество, са изкарани от престъпна дейност. Попов притежава и редица търговски обекти, апартаменти и други имоти в София, които обаче са придобити по законен път чрез друг легален бизнес. Срещу бизнесмена беше повдигнато и обвинение за умишлено неплащане на данъци.


Бардакът на Гълъбин Боевски работеше от 2006 г. Тогава щангистът стана собственик в сянка на стриптийз бара в тогавашния хотел „Шератон” чрез фирма бушон, след като го купува от Слави Бинев. Тогава заведението се казваше „Ейнджълс“. През 2009 г. Гълъбин престава да се крие зад поставени лица и официално поема заведението чрез дружеството „Скандал ВИП”, регистрирано същата година. Там Боевски бе съдружник с 50% от капитала заедно с 34-годишната Ива Иванова, а бар „Ейнджълс“ е преименуван на „Скандал”. През същата година „Скандал ВИП” декларира и нетни приходи от 10 000 лв., което е в пъти по-малко от истинската им печалба.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.