Със специален геодезически уред издирват дали Янек е заровен край с. Крайници

0

Екипи на полицията и експерти издирваха със специален геодезически уред дали е заровен някъде в района на с. Крайници изчезналият Янек, разкрива в. „Телеграф“. Акцията започна вчера рано сутринта, но до края на деня нямаше резултат.

От прокуратурата пък обявиха официално, че е удължен срокът на разследването за мистериозно изпарилия се Янек Миланов от Дупница.

Плътност

Уредът, който използваха геодезистите, измерва най-общо казано плътността на почвата. Ако има заровено тяло, ще отчете, обясниха участници в акцията.

Екипите започнаха да преглеждат и всички кладенци в района, да не би мъжът да е убит и хвърлен в някой от тях. Алпинисти проверяваха и урвите в района на Крайници, но също удариха на камък. Това е поредната масирана операция по издирване на някакви следи от изчезналия Янек.

„Действията по разследването на извършеното престъпление продължават и понастоящем. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът на разследването е удължен“, допълниха от апелативна прокуратура – София.

Мистерия

43-годишният Янек се изпари преди близо два месеца. Брат му Марио директно заяви, че подозира дупничанина Васил Капланов – Каплата, тъй като го тормозел в последните дни преди да изчезне. Съседи и приятели на Янек дори заявиха, че Каплата е палил колата му, за да го сплаши, тъй като имал връзка с бившата му жена. Дамата беше викана няколко пъти на разпит.

Капланов пък беше задържан два пъти по различни стари разследвания. От месец той е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, но по друго обвинение – за отправена закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин. Тази закана е отправена, докато Капланов беше под домашен арест по друго обвинение – за държане на боеприпаси. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.