НАП запорира пари и имоти за милиони на Жоро Шопа

0

Десетки милиони на Георги Семерджиев –  Жоро Шопа, са запорирани от данъчните, пише ексклузивно „Галерия“.

Според данните, с които вестникът разполага, чадърът над главата на тариката от Тополовград най-сетне се е свил. На Шопа са наложени обезпечителни мерки, които той обжалва в съда и на 2 ноември трябва да се яви лично, за да защити тезата си.

 Данъчната ревизия на Семерджиев е назначена в края на миналата година. Инспектори от столичния НАП са влезли във фирмите му, проверили са имотното състояние на него и семейството, направена е и проверка на ползваните от него автомобили.

 Проверката още продължава, но това което е открила дотук е разминаване в доходите и разходите му с осем цифрено число.

 Данъчните са започнали проверката, след като прокуратурата му повдигна обвинение за участие в престъпната група на Ветко Арабаджиев за пране на пари. Това се случи тихомълком през миналото лято. Дотогава Шопа беше в Испания. През 2015 година Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха арестувани в къщата му край Барселона. Районната прокуратура го обвини, че ги е укривал докато са издирвани от Интерпол, но после делото замина за Специализираната прокуратура. След това са уведомени данъчните и  КПКОНПИ , където също тече проверка за Семерджиев.

 За разлика от Арабаджиеви, които лежаха друго в ареста, Жоро беше пуснат веднага с гаранции и това породи съмнения, че с него се водят преговори да стане свидетел.  Докато се водеше делото срещу Арабаджиеви Жоро го нямаше в списъка като подсъдими. Сега обаче съдът го върна на прокуратурата и се очаква нов обвинителен акт, вече с Шопа в него. Ще се търсят парите му и в чужбина, както и имотите зад граница.

Разпространяваше се  информация, че Жоро Шопа  е с чадър от най-високи нива в държавата, включително и, че е информатор на службите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.