Близките на изчезналия Йоско Исаев го отписаха от живите

0

Пет години след мистериозното изчезване на бизнесмена от Плевен Йоско Исаев всички негови близки са го отписали от живите, научи „Галерия“ от хора от близкия му кръг.

 Исаев беше собственик на хлебозавода в града, имаше бизнес и в София, както и скъпарски имот в полите на Витоша. Съпругата му Албена и дъщеря му Виктория нямат вест от него и вече са  убедени, че е мъртъв. Доскоро се надявали да е избягал  далеч от проблемите си с кримигерои  у нас и споровете около собствеността на хлебозавода.

Йоско Исаев се още се води издирван с жълта бюлетина като безследно изчезнал, но и полицията у нас няма никаква нова информация него.

Неговото име се завъртя около разбиването на бандата на Камен Балбузанов – Куката през 2017 година.  Оказа се че, хората на Куката и Йоско са били в конфликт и той е бил рекетиран да плаща за охрана.

 Наскоро Куката излезе от четиригодишен престой в ареста по дело срещу него за изнудване на предприемачи.

Един от обектите, към които имал интерес, бил точно хлебозаводът на Йоско Исаев.

Исаев имаше конфликт със съдружника си – германеца Роберт Трейн.  Най-интересното е, че Йоско Исаев изчезна безследно на 10 септември 2015 година. Година и половина по-късно в ареста попадат душманинът му Камен Балбузанов с приятелите си Вальо Жълтия, Иво Бокса и още няколко души. Затова в началото имаше версия, че Йоско е един от тайните свидетели срещу бандата на Куката и е скрит от службите за сигурност.

Последната следа от Йоско Исаев е запис от камера в столичен жилищен комплекс. На кадъра се вижда Исаев, който се вози в колата си заедно със свой партньор в бизнеса, който сега също е свидетел по делото срещу Куката. Автомобилът е открит паркиран и заключен в ж.к. „Мотописта“, но от собственика няма и следа. Тогава той е на 50 години.

След изчезването на Исаев неговите дялове в хлебозавода са наследени от съпругата и дъщеря му.

Точно те са го обявили за издирване, но цели три дни след изчезването.

Първоначалната версия е, че Исаев е отвлечен. Тя обаче не беше доказана.

Душманина на Йоско Исаев – Камен Куката беше осъден само за кражба на атракцион в Плевен, но не и за рекет над Йоско и съпругата му. След излизането му на свобода преди месеци семейство на безследно изчезналия не е имало проблеми с Куката.

Хлебозаводът на Исаев е обявен в несъстоятелност. Двама от подсъдимите с Камен Куката имат претенции за пари като кредитори на фирмата, показа проверка на „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.