Нов старт на делото за убийството на Жоро Плъха

0

Д-р Иван Димитров, който преди две години и половина застреля в имота си крадеца Георги Джевизов, известен като Жоро Плъха, отново се изправя пред съда, предаде БНТ.

На първа инстанция докторът бе оправдан за убийството, прието за самоотбрана, и беше осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок за притежанието на незаконни боеприпаси.

Апелативният съд обаче отмени присъдата и разпореди процесът да стартира отначало, с друг съдебен състав. Според висшите магистрати, при постановяването на присъдата, Окръжният съд е допуснал съществени нарушения на процесуалните правила и не е направен пълен анализ на противоречията, които съществуват между събраните доказателства.

Днес делото тръгна наново по общия ред.

„Всички свидетели, които са в списъка на лицата по обвинителния акт, експерти, всички гласни и писмени доказателства ще бъдат анализирани в хода на съдебното следствие. Това означава този процес сега. Какво ще се докаже, какво съдът ще приеме, какво прокурорът ще направи, вече тепърва ще знаем“, обясни адвокат Красимир Елдъров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.