Андрей Едрев разследван за рекет и изнудване (С брат си притискали за пари минната индустрия)

0

Бургазлията Андрей Едрев, нашумял преди години с участието си в риалити шоуто „Островът на изкушението“, е разследван от прокуратурата заедно с брат си Никола заради рекет и изнудване над мастити представители на минната индустрия, научи „Уикенд“.

Срещу братята Едреви са постъпили жалби от три компании, занимаващи се с проучване и добив на подземни богатства, че са притискани да дават пари, за да си нямат проблеми с неправителствената организация „Алтернативна енергия“. Частното НПО е основано от Андрей Едрев през 2018 г., а вече съществуват данни, че целта на организацията е да рекетира български и чуждестранни фирми, ангажирани с добив на злато, сребро, мед и други подземни богатства. Сред

притисканите от братя Едреви компании

са дружества на Христо Ковачки, на бизнесмена Димитър Цоцорков, както и чуждестранни компании, сред които „Дънди прешъс“.
Преди година Андрей Едрев заведе дело срещу правителството заради отказан достъп на основаното от него НПО „Алтернативна енергия“ до концесионните договори за добив на злато. След като съда разпореди на правителството да осигури препис от всички концесионни договори, Едрев е пуснал жалби срещу множество фирми от минната индустрия. Негови представители пък се срещали с мениджърите на компаниите, на които било намеквано да си плащат ежемесечен абонамент, за да не загубят концесионните си договори заради разнородни дребни нарушения.
До този момент Андрей Едрев все още не е открит, за да бъде разпитан, но се води разследване срещу неговото НПО „Алтернативна енергия“, потвърди пред „Уикенд“ източник от прокуратурата.
Брадатият участник от „Островът на изкушенията“ живее от години на индонезийския о-в Бали, а тъмните му дела в България се движат от неговия брат Никола, както и от адвокат от близкото обкръжение на бургаския крими герой Петър Низамов – Перата.
Според запознати, срещу Андрей Едрев тече и разследване по сигнал от бившата му приятелка и майка на децата му Гергана Дякова. Двамата се разделиха преди година, а оттогава мачото от „Островът на изкушенията“ е превърнал в ад живота й. Неотдавна в отворено писмо до медиите Гергана разказа как Андрей

системно я пребивал и тормозел,

как провесил невръстния си син над пропаст на о-в Бали и заплашил, че ще пусне първо него, а след това и майка му и как след раздялата им опитал да настани двете им деца в социален дом.
Бившата половинка на Андрей Едрев предоставила на МВР данни, че брадатия мачо се занимава със скиримане и източване на кредитни карти, както и с други престъпни дела, сред които и трафик на проститутки. Сигналите срещу Едрев се оказали 100% достоверни и в момента тече разследване за крими дейността на мачото.
Що се отнася до неговия брат Никола, който също е замесен в изнудването над фирми от минния бранш, то той също не е девствен откъм крими прояви. През април 2014 г. Никола Едрев простреля с пистолет в областта на гърдите Шабан Асенов пред десетки очевидци в бургаското заведение „Хавай“. Според сводката на МВР, Едрев е

стрелял с пистолета при самоотбрана.

Нападнали го и той гръмнал с пищова в пода, но куршума рикоширал и уцелил в гърдите Шабан. Пострадалият Шабан обаче обвини бургаската полиция, че закриля Никола и разказа съвсем друга версия за инцидента. Според думите му, Едрев го помислил за мъж, с когото имал конфликт и заради това стрелял почти от упор по него с халостен патрон. След екшъна Шабан припаднал и се озовал в болница, където научил, че братът на Андрей Едрев е бил задържан само за час, след което тихомълком е бил освободен от ареста.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.