Мутри на Митьо Очите помляха от бой Кюфтето в затвора! Биберов изпаднал в кома след брутален мариз

0

Бургаският бандит Петър Биберов – Кюфтето, подсъдим за трафик на бежанци, търговия с дрога и рекетьорски изстъпления по морето, е бил жестоко пребит в болницата към Централния софийски затвор от мутри, пратени му от Димитър Желязков – Митьо Очите. Зверското меле се е състояло преди около месец, а веднага след побоя Кюфтето спешно е бил преместен в затвора в Бургас, научи „Уикенд” от сигурен източник зад решетките.

Преди дни Биберов даже излезе на свобода, след като съда склони да го пусне под домашен арест. Гангстерът лежа в килия 11 месеца, но магистратите взеха решение да му сложат електронна гривна на ръката и да го пратят у дома му. Неофициално се мълви, че Пешо Кюфтето е

пуснат под домашен арест

заради множеството травми, нанесени му при побоя от силоваците на Митьо Очите в болницата към Софийския затвор.
Биберов е атакуван само дни, след като е настанен в Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода. Нападат го хора от бандата на Радо Ланеца, които са били вербувани и предвождани от Митьо Очите, твърдят източници на „Уикенд“ от затвора. Според думите им, Морския Ал Капоне вдигнал мерника на Кюфтето, тъй като той бил един от защитените свидетели срещу него. Димитър Желязков е подсъдим като тартор на банда, търгувала с дрога, поръчвала палежи и налагала рекет над търговци и ресторантьори в Слънчев бряг и Бургас.
След зверския побой над Кюфтето, той е транспортиран спешно в МВР болница. Там е диагностициран с черепно-мозъчна травма, с множество контузии и синини. Бургаският гангстер прекарва няколко дни в лечебницата на МВР, след което отново е върнат в Софийския затвор. Следва нов побой, отново нанесен му от

силоваци от наркогрупата на Радо Ланеца,

за които се твърди, че са вербувани от Митьо Очите.
В следствие на втория побой Пешо Кюфтето изпада в кома и отново е върнат в МВР болница. Там лекарите успяват да го върнат към живота и едва тогава се взима решение Биберов да бъде конвоиран в затвора в Бургас, където да е далеч от душманина си Митьо Очите.
Според източник на „Уикенд“ от ъндърграунда, двата побоя над Пешо Кюфтето накарали бургаския гангстер да поиска отписването му като защитен свидетел срещу Митьо Очите и бандата му. „Няколко пъти предупредих надзирателите, че живота ми е в опасност, но те взимат подкупи от Димитър Желязков и не взеха мерки“, мотивирал Кюфтето решението си да се откаже от

показанията срещу Очите.

Накрая бургаския бандит все пак постигнал договорка с представители на прокуратурата – да бъде пуснат на свобода под домашен арест, за да не се откаже от доносите си срещу Митьо Очите.
Петър Биберов – Кюфтето воюва с Митьо Очите вече повече от десетилетие. Интересите на двамата се сблъскаха през 2008 г., малко след като Желязков влезе в затвора, след като се призна за бос на наркобанда. Тогава Кюфтето, заедно с боса на прочутата „банда на кирките“ Николай Мечков завзеха териториите на Митьо Очите и вербуваха малцината останали на свобода пласьори от организацията на Морския Ал Капоне. В следващите години двете конкурентни банди си устроиха няколко свирепи мелета.
Петър Биберов бе арестуван малко след задържането на Митьо Очите в Турция като участник в банда за рекет и силово превземане на бизнеси, оглавявана от Николай Мечков. Срещу него се води дело и за трафик на бежанци. Кюфтето е подсъдим и като поръчител на палеж над дома на фоторепортера от „Черноморски фар“ Борислав Пенков, извършен през октомври 2018 г. Като извършители на огнения атентат са обвинени приближените до Биберов силоваци Румен Янакиев и Данаил Стефанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.