Ценко Чоков спаси 630 хиляди от данъчните, сега го погнаха от КПКОНПИ

0

Ценко Чоков спаси 630 хиляди от данъчните, сега го подгони Цацаров

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков отбеляза малка победа на властите, показва  проверка на „Галерия“ във Върховния административен съд.

Там той е спечелил дело срещу данъчните, които му търсят  630 000 лв. налози, които осъденият на четири години затвор на първа инстанция не е платил на държавата. Решението е на последната инстанция от средата на август.

След ареста на Чоков през 2016 година е започнала проверка на данъчните за доходите му. Именно тогава те откриват неплатен 630 000 лв.  Бившият кмет обаче обжалвал, защото инспекторите Митев и Колев не били компетентни.

 Причината е, че област Враца е към ТД на данъчните във Велико Търново. При разбиването на бандата на Чоков за рекет, палежи и побой, разследващите от МВР и прокуратурата са предупредили данъчните, че той има връзки в цяла Северна България. Това наложило да се изпратят спешно служители от Южна България, които да бъдат безпристрастни.

 В динамичната ситуация са допуснали малки грешки, от които ловките адвокати на Ценко Чоков се възползвали при обжалването и той спечели на две инстанции. Така ревизионния акт на НАП е обявен за нищожен.

Това обаче не спасява легендарния кримигерой от Северозапада . Освен акта от НАП той има запори за над 3,2 милиона лева от Антикорупционната комисия ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Това е друга институция,

която ще го съди за отнемане на незаконно придобитото му имущество в годините на прехода.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.