Бившият на Мегз пренасял дрога заради 1 милион дългове! Любовта му с дизайнерката срина бизнеса на Рончев

0

Един милион дългове и тежко наследство от връзката с дизайнерката Мегз принудили транспортния бос Румен Рончев да пренася дрога с тировете си, научи „Галерия“ от негови близки Пловдив.

Рончев беше арестуван на шести септември в Турция заедно с шофьора на един от камионите му. В товарното помещение полицаи от намерили 28 кг марихуана с най-високо качество. Оперативна комбинация на турската полиция вкарала бившия на Мегз в капана. Първо задържали шофьора на тира, в  който знаели, че се превозва дрогата. Казали му да се обади на шефа си и да го извика на мястото, за да уредят проблем. Когато Рончев пристигнал в покрайнините на Одрин, където бил спрян тирът, е обвинен и задържан за трафик на наркотици.

Това е втори криминален случай, в който Рончев попада заради Миглена Каканашева.

Докато бяха двойка Mегз си купи джип Мерцедес от автокъщата на Тони Златков, баща на отвлечения преди три години Адриан. Вноските по лизинга обаче се оказали непосилни за дизайнерката. Тогава тя, Рончев и неин братовчед направили схема – скриват джипа, обявяват го за откраднат и спират да плащат. Разследващи от полицията обаче намериха возилото в имот на братовчеда. Така тримата бяха тикнати в ареста, а най-много на топло стоя Рончев. Осъдиха ги условно.

Докато той беше в ареста, Мегз успя да овладее транспортната му фирма зад гърба на съдружниците и съпругата му. Обяви я в несъстоятелност, за да продаде активите й. Заради проблемите с правосъдието иначе светлия бизнес на Румен Рончев забуксува и натрупа още дългове. В края на 2019 година двамата се разделиха, а бизнесменът се върна при съпругата си. После изгони Mегз от фирмата, където тя се разпореждаше. Остана обаче тежкото наследство.

800 хиляди лева дълг към банка, 56 хиляди към друга, още толкова към данъчните.

 Изправен пред фалит, Рончев се свързал с хора от подземния свят, които контролират пратки с дрога през границата. Така започнал да товари в камионите си с наркотици, но от турските служби бързо го надушили. Предполага се, че печели от незаконната дейност няколко месеца, защото преди ареста си се хвали пред приятели, че бизнесът му върви повече от успешно. Не страдал и за бившата си любовница, с която преживяха романс като от турски сериал. Докато Рончев лежеше в ареста в Пловдив заради нея, Мегз го чакаше пред сградата, на заседанията на съда, плачеше и му се кълнеше в любов. Сега обаче дизайнерката нямала никакво намерение да ходи до Турция, за разлика от съпругата му Ивелина и дъщеря им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.