Дело за клевета разкри, че политик има минало на педофил! Билгин Бакиев от Хитрино блудствал с 11-годишна

0

Делата за клевета се оказват опасна работа. Случва се, че покрай тях лъсват някои особено срамни тайни за уж орезилените. Такова дело извади на бял свят тъмно петно от миналото на политика от ДПС Билгин Бакиев, пише Уикенд.

На последните избори той беше кандидат за кмет на Хитрино, но не успя. Сега пък покрай делото за клевета се оказа, че е преди години е участвал със свой приятел в изнасилване на дете! Жертвата е 11-годишно момиче, родственица на колоритния Дончо Американеца, преди години основал СДС в Шумен.
Билгин Бакиев дава под съд Неждет Мурад, служител в общинската администрация в Хетрино, а причината е публикация във фейсбук. В края на миналата година въпросният Мурад написал, че Белгин е „насилник”.
Разправията между двамата започва по време на предизборната кампания. Тогава хората на Белгин лепели плакати и стикери върху плакати на опонента си Нуридин Исмаил, който по-късно е избран за кмет. Мурад обаче се явява негов човек и побеснява, още повече, че са унищожени не само плакати. Застъпници на Белгин обикаляли из Хитрино с автомобил и високоговорител,

пускали високо турска музика,

карали се и се ругаели с конкурентите си. Затова и Неджет Мурад, който подкрепял Нуридин Исмаил, кметът, който получи доста скандална слава покрай взирва в Хитрино, не им останал длъжен. В профила си във Фейсбук верния му застъпник и по-късно назначен от него на блага работа в общината Мурда пише: „Една партия взе да залепва стикери с номер 55 върху нашите плакати. Да, знаем всички, че издигнаха неподходящ кандидат. Личност повече за срам, отколкото за гордост. Аз например не бих гласувал за насилник. Не мога да разбера как майките и бащите на момичета ще гласуват за подобен човек!”.
Веднага след това Билгин Бакиев завежда дело за клевета. В процеса обаче се оказва, че той наистина е участвал в насилие. Заедно с приятел блудствали с 11-годишно момиче. Неджет Мурад научил от родителите й за престъплението. И жертвата, и насилниците са непълнолетни. Освен това цяло Хитрино знаело за гадната случка и е доста странно защо ДПС години по-късно издигат Билгин Бакиев за кандидат.
Престъплението било извършено на 11 август 2002 г. в близкото с. Върбак. Дори веднага след него

бил отменен празник, организиран за децата

от района през лятната ваканция. През 2005 г. досъдебното производство е прекратено, но резилът остава. Вероятно Бакиев е разчитал, че е минало време, че случаят е забравен, а той самият е реабилитиран. Съдът обаче вади старите папки и подсъдимият за клевета Мурад е оневинен, а Билгин плаща разноските за делото.
Пострадалото момиче, както вече обяснихме, се оказва родственица на легендарния Дончо Американеца. Той е основател на СДС в Шумен, бил е негов секретар и председател, след това кмет в родното си село Върбак. След гимназията повече от две години изкарва в лагера Белене. После с четирима приятели се опитват да се доберат до Турция. По-късно като студент по агрономство успява да се промуши през границата с Гърция и открива свободния свят. Става рейнджър в американската армия, участва във Виетнамската война. През 1965 г. след амнистия се връща в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.