Инсулт покоси майката на Митьо Очите

0

Станка Желязкова, майката на несебърския мафиотски бос Димитър Желязков – Митьо Очите, е била покосена от инсулт преди около месец, научи „Уикенд“ от приближени до Морския Ал Капоне. Властната госпожа обаче е била спасена от лекарите в Бургас, които са й приложили артериална тромболиза. Оттогава Станка Желязкова е на легло и се възстановява в семейното имение в несебърското село Кошарица.

Към майката на Митьо Очите е зачислена медицинска сестра, която ежедневно обслужва нуждите й. За Станка се грижи и Антигона Янулис, която живее на семейни начала с Димитър Желязков от близо 20 години и е майка на сина му Димитър.
Макар състоянието на родителката на най-кръвожадния гангстер по Южното Черноморие да е определяно като стабилно, близките до Митьо Очите се опасяват, че Станка може и да не доживее да види сина си на свобода. Димитър Желязков лежи от зимата на 2018 г. в следствения арест като бос на престъпна банда, търгувала с наркотици и налагала повсеместен рекет над дребни търговци и ресторантьори в Слънчев бряг, Несебър и Бургас.


Инсултът на Станка Желязкова е втория здравословен проблем на майката на морския мафиотски бос. Преди десетилетие от стрес покрай драмите на Очите с родното правосъдие, леля Станка получи лек инфаркт. Тогава комисията „Кушлев” успя да конфискува в полза на държавата имущество на Желязков за 2,4 млн. лв. Майка му не можа да преглътне загубата на имотите, както и на част от автопарка на сина си и се поболя. Оттогава здравето й е силно разклатено и тя често ходи да се лекува в балнеоложки комплекси.


Станка Желязкова е бивш шофьор на такси-копърка в Несебър и в Слънчев бряг и само допреди 7-8 години возеше чуждестранни туристи през летните месеци. Впоследствие синът й сложи ръка върху всички таксиметрови услуги в най-големия черноморски курорт. Едно от обвиненията срещу бандата на Митьо Очите е, че е събирала чрез заплахи рекет от таксиметровите шофьори.
Самият Димитър Желязков също е бая закъсал със здравето след куршумената касапница в ресторант „Фор Ю“ в Слънчев бряг през лятото на 2016 г. Тогава Очите нахлу с армия от 30 главорези, за да се саморазправи с конкурента си Божидар Кузманов – Божо Кравата, но бе посрещнат с дъжд от куршуми. В престрелката бе убит охранителят му, а той оцеля благодарение на бронебойната си жилетка. Цели 5 куршума обаче се забиха в тялото на мафиота – в корема, в рамената, в пикочния мехур и в крака. Желязков се подложи на серия от операции в Турция, но оттогава едва ходи. През последните 2 години, откакто гние в ареста, здравословното му състояние се е влошило, но от Специализирания съд категорично отказват да го пуснат от ареста заради опасност да се укрие и да повлияе на многобройните свидетели по делото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.