БОМБА! Синът на Емилия Масларова: Не аз, а Весо Брадата поръча да убият Станка Марангозова!

1

Арестуваният лихварски бос Веселин Денков – Весо Брадата вероятно ще се сдобие и с обвинение за убийството на финансовата аферистка Станка Марангозова – нещо, което „Уикенд” пръв разкри още преди две седмици. 46-годишната бизнес дама със със съмнителна репутация бе ликвидирана от наемен килър с мотор на 16 ноември 2019 г. с 3 куршума в автомобил пред дома си в „Младост”.

Тази пролет МВР задържа трима за покушението над Марангозова – подполковникът от НСО Борис Иванов, соченият като физически убиец Петър Костов и помагачът му Венцислав Пиров. Соченият като поръчител на екзекуцията – Иво Масларов, доведен син на някогашния социален министър Емилия Масларова, обаче съумя да се изплъзне от органите на реда, спасявайки се с бягство зад граница. Според слуховете, той е приютен от виден подземен бос.
Запознати с разследването на убийството разкриват пред „Уикенд“, че то може да претърпи обрат и като

поръчител на екзекуцията на Марангозова

да бъде съден и Веселин Денков – Весо Брадата.
Според показанията на един от помагачите на убиеца Петър Костов – рецидивистът Венцислав Пиров, поръчката за разстрела на Станка Марангозова е дошла не от доведения син на Емилия Масларова, а от Весо Брадата. Лихварският бос финансирал екзекуцията, като предоставил 100 000 евро на Иво Масларов, който от своя страна използвал като посредник подполковникът от НСО Борис Иванов. Офицерът купил мотор и проследяващо устройство тракер, който бил поставен от Венцислав Пиров на автомобила на Марангозова.
След убийството на финансовата аферистка, извършено от наемника Петър Костов, моторът, с който килъра се придвижил, бил хвърлен в езерото в Чепинци от помагачът Венцислав Пиров. Мотоциклетът бе израден от криминалистите тази пролет при арестите на триото Иванов – Костов – Пиров.
Показания срещу Веселин Денков – Брадата сензационно може да даде и издирвания Иво Масларов, научи „Уикенд“. Според запознати с разследването,

синът на Масларова се укрива в Гърция

и е дал индикации чрез свои адвокати, че е готов да свидетелства срещу истинския поръчител на убийството – неговия партньор Весо Брадата.
„Нямам нищо общо с убийството на Марангозова, да не съм луд да я поръчам, при положение, че тя беше подала множество сигнали срещу мен за изнудване. Убийството й е поръчано от Весо Брадата, който беше най-ощетен от нея. Тя го завлече с над 1 милион евро“, твърдял Иво Масларов. Засега обаче той отказва да се предаде, докато не получи гаранции, че няма да бъде тикнат в ареста. Според криминалистите, между Иво Масларов и Весо Брадата е избухнал конфликт след разстрела на Станка Марангозова.
Аферистката била закарана при Денков от Иво Масларов още преди 6 години. През сметки на финансовата брокерка Станка Марангозова преминали над 20 милиона лева, като повечето пари били на Весо Брадата. Аферистката обаче

отклонила над 1 милион евро,

а след като лихварите опитали да си вземат парите силово от нея, тя ги засипала с жалби в МВР и в прокуратурата. Марангозова свидетелствала срещу Иво Масларов и по разследване за пране на пари. Заради това Весо Брадата взел решение да я очисти, без обаче да го съгласува с Иво Масларов.
„По-вероятно е и двамата да бъдат обвивени като поръчители на убийството. Иво Масларов се опитва да прехвърли вината на Веселин Денков, но куп доказателства сочат, че и той е играл активна роля в поръчителството на убийството“, признава следовател от отдел „Убийства“ в СДВР.
Според думите му, се разследва и версията, че в покушението над Марангозова е замесен и люлинския престъпен бос Ивайло Георгиев – Пифа, който е смятан за дясна ръка на Весо Брадата. Иво Пифа има в крими досието си арест за убийство и поръчителство на отвличане, но не е осъден за нито едно от двете престъпления.
Същевременно Веселин Денков – Брадата опита да се изкара репресиран от МВР и обяви, че е арестуван и обвинен за лихварски бос заради това, че няколко пъти е бил засечен от цивилни полицаи в района на протестите срещу правителството. Брадата бе закопчан на 1 септември на ГКПП „Калотина“ заедно с миската Ивайла Бакалова на връщане от лятна ваканция в Италия. Дни преди това при секретна акция на МВР бяха арестувани и още шестима от лихварската му банда. Според разследващите, Веселин

Денков е ползвал над 50 силоваци,

за да върви безпроблемно лихварската му империя. Баровецът отпускал солидни средства на малки заложни къщи, управлявани от люлинския гангстер Ивайло Георгиев – Пифа, както и от други мутри от София и провинцията. За да заобиколят закона, лихварите издавали заложни талони, че се приемали злато срещу отпускане на кредити.
Весо Брадата бе подпукан и от оглавяваната от Сотир Цацаров антикорупционна комисия КП КОНПИ. Преди дни оттам обявиха, че са запорирали имоти за близо 14 милиона лева от любовника на Ивайла Бакалова. Важен детайл е, че запорът е заради аферата със Станка Марангозова, а не по обвиненията за лихварска дейност. Преди 3 години Весо Брадата принудил чрез заплаха брокерката да поеме имуществено задължение, а друго лице против волята му – да се подпише като поръчител на запис на заповед.

Прегледана: 49351
1 Коментар
  1. Лидия казва

    Тоя боклук Денков е бил голЕм боклучак. Все такива са репресирани, жалните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.