Пандизчия за пример: Данчо Релето чисти болницата в затвора, учи английски и италиански

0

Даниел Димитров – Данчо Релето от „Наглите“ ще остане в затвора още три години и половина, показа проверка на „Галерия“. Миналата седмица Софийският градски съд е отказал да го пусне предсрочно. Това е втората молба на осъдения на 18 години затвор Димитров.

Релето не е ходил до Съдебната зала, а се е включил по Skype от затворническото общежитие в Казичене, където е преместен на по-лек  режим през 2017 година.

Автокрадецът, преквалифицирал се на похитител участва в няколко отвличания от 2007 до 2009 година, когато е арестуван заедно с останалите.

Ролята му в бандата е била да шофира крадените джипове, в които са похищаване жертвите. Иначе по професия автомонтьор.

Данчо Релето е един от най-примерните затворници, става ясно от материали по делото. Награждаван е над 20 пъти по време на престоя си зад решетките. В последните години дори го пускат в отпуск за по няколко дни

Докато беше Софийския затвор Данчо Релето беше библиотекар.

В Казичене сменил професията си и станал помощник на главния готвач. От няколко месеца Релето е на нова служба, което топи присъдата му всеки ден. Досега е спестил 2 години 9 месеца. Той вече се трудил като чистач в старата затворническа болница.

Включва се активно спортните и културни мероприятия хвали го адвокатът му.

Релето се подготвя за живота на свобода, като посещава курсове за компютърна грамотност. Учи английски и италиански.

Съдиите  от първа инстанция обаче все пак оставят Релето да доизлежи наказанието си. Според  тях мотивите му да работи и да пази поведение са да излезе по-рано на свобода, а не защото възприема труда като морална ценност.  Освен това нямал и професионална квалификация. Релето е завършвал само гимназия без профил, а в досието си е посочил, че работи като  автомонтьор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.