Война между Стъкларя и Жабата за дрога, чака се покушение

0

Двама от най-влиятелните наркобосове  Росен Кръстев – Стъкларя и Габриел Боцев – Жабата са във война и не е изключено скоро да има покушение, пише „Галерия“, позовавайки се на източници от ъндърграунда.

 Имената на двамата изплуваха покрай ареста на полицаите от ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, които отговаряха за борбата С дрогата години наред. Натопи ги Стъкларя. Едно от твърденията пред разследващите е, че е плащал подкупи, за да ударят конкурента му Габриел Боцев – Жабата. Това така и не се случи, въпреки че в миналото имало две акции срещу мафиота. Има и две дела срещу него, но той още е на свобода.

 Най-мощната банда на Радо Ланеца и Весо Паяка беше разбита преди година. Членовете избягаха и се върнаха да станат свидетели срещу ченгетата, които са ги разследвали. Докато са били в чужбина, организацията им остава жива благодарение на Росен Стъкларя. Тогава обаче глава надига и Жабата, който през последните 15 години потъва и изплува  няколко пъти. Подмолната война между гангстерите Стъкларя и Жабата още не ескалирала в стрелба, въпреки че последния е известен с това, че ходи въоръжен с няколко мутри около себе си. Докато Стъкларя предпочита да си разчиства сметките с конкурентите си, като ги топи полицията и плащат подкупи за разследвания срещу тях. В миналото, когато Митьо Очите беше в затвора, Жабата и брат му Виктор Боцев – Джуката направиха немислимото – влязоха на пазара на дрога в Бургас и Слънчев бряг.

Арестуваха ги през 2012-та година в голяма акция, точно когато несебърския бос излезе на свобода. След това работили в София и околните градове.

Повечето играчи или са ударени и лежат по арестите или си гледат легалната дейност и живота.

Само Стъкларя и Жабата останаха и още се занимават с това, въпреки че срещу тях има висящи дела, казва източникът на „Галерия“.

 Росен Стъкларя започва кариерата си при Таки. Бил е касиер на Бандата на чуковете. Хванаха го да краде пари и го пребили зверски. За отмъщение Стъкларя стана свидетел срещу тях по делото, което си точни 2014 година. После се сближил с отломките от бандата на Радо Ланеца, Весо  Паяка и  адаша му Весо Телото.

Говори се че дълго време са работили като монополисти под полицейски чадър от различни служби.

 След разбиването им Стъкляря е самостоятелен играч .

Габриел Боцев – Жабата израснал под крилото на наркобоса Рашо до 2009 година. След това той й брат му Виктор Боцев – Джуката се отделиха и бързо с брутални действия се наложиха на пазара на дрога в столицата, а след това и Бургас.

През 2014 година Джуката избяга от страната. Арестуваха го отново за наркотици в Сърбия, после го върнаха у нас и сега е в затвора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.