Каплата поръчал побой над Янек, бандитите вероятно са пребили Миланов, а трупът е скрит

0

Всички приятели, познати и контакти на Васил Капланов – Каплата по телефона интернет се проверяват по разследването за изчезналия Янек Миланов, пише „Галерия“.

 Една от версиите на полицията е, че Капланов е предал Янек на други мъже, които да го пребият извън Дупница, а мъжът е починал и скрит от приближените на Каплата. Затова няма преки доказателства, че бившият гард на братя Галеви има нещо общо със случая. Очаква се скоро да бъдат прибрани десетина мъже от региона, които са изпълнявали поръчки за Капланов и са получавали от него пари.

Мистерията с Милано все заплита всеки ден защото от него няма следа вече месец и половина. Той изчезна на 31 юли.  Оставил ключовете си на масичката пред блока и казал, че отива да се види с Васил Капланов, с когото имали конфликт. Камера е снимала как се качва в джипа на Каплата. По време на разпитите местният бандит е заявил, че е върнал Янек пред блока му със същата кола. Дали това е така, не се знае, но със сигурност има замесени и други хора, убедени са криминалистите.

 Вероятната причина за наказателната акция срещу Янек Миланов е интимната му връзка жената на Капланов.

Преди 2 години Янек и Петя имат бурен роман, но за кратко, защото изчезналият живее във Франция и се прибира радко в родния си град.

Петя Капланова се клела по време на разпитите, че не знае нищо за случая. Споделила обаче, че с мъжа си са имали големи скандали заради връзката й с Янек.

 Отхвърлена е и версията за самоубийството на Миланов. Той имал желязна психика, нямал финансови проблеми и кроял планове за бъдещето си.

Бившият гард на Галеви, заподозрян за изчезването на Янек, е  в ареста заради закана за убийство към мъж, който написал статус във Фейсбук.

 Разследващите са убедени, че няма да признае нищо, ако замесен в убийството на Янек. Отказал да се подложи на детектор на лъжата. Според специалисти полиграфът може да покаже, че Каплата не е отвлякъл, скрил или убил Янек, но при въпроси дали има други замесени, може да се издъни и да предаде съучастниците си.

Ако е вярна версията, че Каплата е предал Янек на бабаити да го набият и изхвърлят извън града, а той е починал по време на издевателствата, напълно възможно е Каплата да не знае къде е скрит трупът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.