Яхта за 2 млн. лв. на Малкия Маргин мистериозно изгоря

0

Тузарската яхта „Ферети 460“ на стойност над 2 милиона лева, която мистериозно изгоря на марината на братя Диневи в Свети Влас в неделя след полунощ, е собственост на Николай Маринов – Малкия Маргин, научи „Уикенд“. Босът от групировката СИК обаче не се е намирал на баровския плавателен съд, когато той и избухнал в пламъци.

Странният инцидент с поръчковата италианска яхта е най-коментираната тема в Свети Влас от няколко дни. Плавателният съд, а и съседни тузарски лодки, закотвени на яхтеното пристанище, бяха спасени от пълно изпепеляване благодарение на бързата реакция на пожарната. Три екипа огнеборци и дузина доброволци съумели да потушат огъня за около половин час.
Пожарът е тръгнал от салона на яхтата, като разследващите инцидента предполагат, че вина за лумването на огъня носи и капитанът на яхтата, който забравил някои от уредите да работят. И макар пожарът да не е в следствие на човешка намеса, в Свети Влас тръгна

мълва, че палежът е умишлен

и че зад него стоят мутри от свитата на несебърския мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите.
Морският Ал Капоне гние в ареста повече от година в качеството си на подсъдим като тартор на банда за търговия с дрога, рекет и палежи по Южното Черноморие. Именно заради многото случаи на умишлени палежи, извършвани по поръчка на Митьо Очите в района на Слънчев бряг през последните години, местните заподозряха, че и пожарът, избухнал на яхтата на Малкия Маргин, е в следствие на огнен атентат. Записите от охранителни камери на марината на Свети Влас обаче категорично отхвърлят версията, че някой е залял ВИП лодката с туба бензин и е драснал клечката.
„Става въпрос за случаен инцидент. Не е и застрахователна измама, каквито слухове витаят. Яхтата не е напълно изпепелена и може да бъде възстановена, но това ще струва доста пари на собственика й“, коментира представител на полицията в Несебър.
Според източник на „Уикенд“, баровската яхта „Фрети 460“ със заводска цена от 1,1 милиона евро, е купена още миналото лято от Николай Маринов – Малкия Маргин. Плавателният съд бил регистриран на името на фирма. Яхтата била ползвана както от босовете на СИК и техните семейства, така и от приятели на фамилията. През отминалия уикенд, завършил трагично за луксозната яхта, тя била дадена за ползване на приятели на братя Маргини от Благоевград.

Вината за пожара е на капитана,

а не на гостите на плавателния съд, твърдят запознати.
Братята Красимир и Николай Маринови, общоизвестни като Маргините, завладяха Слънчев бряг миналото лято и оттогава контролират както плажната алея на курорта, така и стотици търговски помещения. Маргините заеха мястото на арестувания в Турция местен крими авторитет Димитър Желязков – Митьо Очите. Това лято братята от Смолян изкараха целия сезон в Слънчев бряг и на Свети Влас. Тяхна собственост е и най-оборотното плажно заведение на Слънчака „Кики бийч“, нашумяло съвсем наскоро с нелеп пърфоманс с ковчези и шампанско.
Паметливи наблюдатели на морския ъндърграунд припомниха, че миналото лято имаше регистрирано напрежение между Маргините и мутрите от свитата на Митьо Очите. Тогава охранителите на братя Маринови направиха граждански арест на Юмер Мехмед, известен като

подпалвач №1 на Митьо Очите.

Юмер Мехмед бе приклещен от гавазите на Маргините докато вечеряше с приятелката си в изискан ресторант около комплекс „Рейнбоу“ на главната улица в Слънчев бряг. Охранителите държаха като заложник не без употреба на сила сподвижника на Димитър Желязков повече от 30 минути в ресторанта пред смаяните погледи на уплашени летовници, преди да го предадат на пристигналите полицаи. В онзи момент Юмер Мехмед бе под национално издирване като съпроцесник на Митьо Очите. След задържането му от охранителите на братя Маргини, по морето тръгна мълва, че Юмер трябвало да опожари известно заведение в Слънчев бряг, което минало под контрола на Красимир и Николай Маринови.
Арестуваният от „съвестни граждани“ Мехмед е известен като човекът, през когото минават умишлените палежи, поръчвани от Морския Ал Капоне над конкуренти. Името му изплува покрай признания на Карен Овасян пред съда през 2018 г., че по заповед на Митьо Очите е запалил офис на погребална агенция и катафалка в Бургас, като за изпълнението на задачата си получил 2 500 лева. Той разказал пред разследващите, че Юмер Мехмед му дал парите и туба бензин и му казал: „Отивай и си върши работата!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.