Янек Миланов изчезва,след като се хвали с мръснишки клипове, готвел да пусне в социалните мрежи записи с жени на Галеви охранители

0

Казано е – за жертвите или добро, или нищо. Около мистериозното изчезване на Янек Миланов, описван от близките си като свестен и трудолюбив гастарбайтер във Франция от 14 години, обаче виси един въпрос – каква връзка би могъл да има той с бившите гардове на братя Галеви? Защо Васил Капланов-Каплата толкова настоятелно го търси за разговор, при положение, че Янек живее в чужбина и се връща в родния си град Дупница само за ваканциите. Къде се пресичат интересите на толкова различни на пръв поглед хора?, писа Уикенд.

Според отлично запознати, мъжът, който потъна през нощта на 31 юли и досега не е открит нито жив, нито мъртъв, предизвикал гнева на Васил Капланов-Каплата и Владимир Ангелов-Стъклето заради брутални клипове, на които

записал сексуалните си похождения с жените им.

Нещо повече, порно-клипчетата споделил със свои познати и се фукал из целия град. Дори заплашвал, че ще ги публикува в един от най-големите порно сайтове по света, за да унизи съпрузите-рогоносци.
„Янек е имал самочувствие на неустоим, пред когото хората и особено жените се разтапят. Факт е, че той беше харесван мъж и се ползваше с репутацията на Дон Жуан в Дупница. Именно този имидж му изяде главата” – обясняват източници на „Уикенд” от града. Те допълват, че за клиповете много бързо научили и бившите охранители на някогашните господари на Дупница. Каплата дори гледал едно от видеата, в което съпругата му правела орална любов на Янек, „любезно” пратено му от негов приятел, и направо откачил.
Особено напечено станало, след като се понесъл слух, че Янек се готви да ги качи и в социалните мрежи. „Миланов фатално се е объркал – едно е във Франция да се хвалиш в подобни подвизи, може и никой да не се засегне кой знае колко дълбоко, но съвсем друго е в България. На някои места в Европа такова нещо може да мине и замине незабелязано, но тук е въпрос на мъжка чест. Вероятно силно се е заблудил с кого си има работа”, коментират в града.
Дни преди да изчезне, Янек получил покана от Каплата да се срещнат и разберат. Иначе напереният гурбетчия веднага побързал да се допита до местен авторитет, представител на бивша силова групировка. Той посъветвал Янек да спре с шегичките си и в никакъв случай да не ходи на среща с хората на Галеви. Даже го посъветвал да духне от Дупница, докато случая позаглъхне.
Вечерта на 31 юли обаче Каплата спира с колата си пред дома на Янек и го спипва на място. При това Янек няма голям избор и приема да поговорят.
„Ако Капланов е имал намерение да го затрива, едва ли е щял да отиде пред дома на Миланов, да спре и всички да го видят. Няма никаква логика, а и той самият не е толкова глупав, че

да се афишира и след това да го убие.

Вероятно е искал само да го стресне, да го сплаши, а какво точно е станало след това, е друг въпрос” – анализират разследващи. Има версия, че е възможно Янек да е получил инфаркт или инсулт, докато е бил „профилактиран” и мутрите уплашени да са се отървали от тялото му.
Както вече стана ясно, на записите от камерите е проследено движението на колата на Капланов до с. Крайници. През цялото време се вижда, че до шофьора има човек. Кой е той и в какво състояние е – жив или мъртъв, обаче не е известно. Впрочем, не е ясно и дали Капланов е бил сам в колата или с него, на задната седалка, е бил и приятел, например Владимир Ангелов-Стъклето. Не е изключен и варианта той да се е появил по-късно.
Двамата бивши гардове на Пламен Галев и Ангел Христов имат законно оръжие. Според юристи е много странно, че Владимир Ангелов изобщо се е сдобил с разрешително. Той е лежал в затвора, а след като минават годините и е реабилитиран, веднага подава заявление за оръжие. И го получава, при това съвсем законно, въпреки бурното си минало, което пък поставя въпроса доколко е морално изобщо да му се разпише такъв документ.
Преди дни полиция и жандармерия претърсиха района западно от село Крайници, където за последно

видеокамерите са засекли Миланов в джипа

на бившия охранител на Галеви. Засега Капланов мълчи. Оперативната информация, получена от полицейски сътрудници и други източници, според запознати много бързо и до голяма степен обяснява какво се е случило с изчезналия. Докато обаче той не бъде открит, Капланов е невинен, както и приятелят му Владимир Ангелов.
Самият Капланов твърди при разпита, че е разговарял само 10-тина минути с Янек Миланов, след което го оставил с джипа си пред дома му в ж.к. „Бистрица”. Това се разминава със записите от камерите, които са запечатили, че малко след полунощ на 31 юли на предната седалка на джипа на Капланов има човек – вероятно Янек и пътуват към дупнишкото село Крайници.
Близките на Янек Миланов подават сигнал за изчезването му, като звънят на 112, а също и внасят писмено заявление. То попада при дежурната прокурорка от Районната прокуратура в Дупница Славка Димитрова. Източниците на „Уикенд” са категорични, че не РПУ-то в Дупница, а местната прокуратура носи вина за закъснялото издирване на Янек Миланов. Прокурорката Славка Димитрова, при която попада заявлението на близките му, дава инструкция на полицаите

да отворят преписка и да действат по нея.

Според юристи обвинителката е трябвало веднага да се обърне към Окръжната прокуратура в Кюстендил, заради тежестта на престъплението – издирва се човек, а не кокошка, дребна кражба или избягал домашен любимец.
Въпреки това мистерията с изчезналия Янек Миланов е разгадана доста бързо от местната полиция. Ченгетата разплитат случая почти до края, но данните са само оперативни. Трябват обаче и доказателства.
Съпругата на Капланов е сред най-сериозно притиснатите, понеже се подозира, че тя знае какво се е случило. Арестувана е, взета й е ДНК проба, после е освободена, но през цялото време мълчи като риба. В Дупница се говори упорито, че тя е била пребита още в края на август от съпруга си, след като той видял бруталните секс вида с нея и Янек.
Инструкцията при разпитите е била да не се използват никакви „извънредни” методи, тоест по никакъв начин да не се въздейства върху психиката на задържаните, включително и на Капланов. Това също поражда въпроси, но нищо чудно целта е да не се разбутват старите скелети в гардероба на някогашната групировка на Пламен Галев и Ангел Христов. Не се знае, ако се въздейства по-сериозно върху бившите гардове до какви откровения и разкрития може да се стигне.
Предположенията са, че Янек е загинал още в същата нощ. Не е ясно обаче как това е станало. Разбира се, докато не бъде намерена следа от него, има надежда, макар и минимална, той все още да е жив.
Васил Капланов, който за втори път попадна в ареста, засега не е обвинен за отвличането на Янек, а само за неправилно съхранение на боеприпаси и оръжия и за заплаха срещу свой съгражданин, както „Уикенд” вече писа.

Прегледана: 12932

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.