ДЪРЗЪК ОБИР ЗА НАД 100 БОНА: Бандити упоиха с газ Зейнеб и обраха къщата й в Гърция

0

Дръзка банда от български крадци е нанесла серия от мащабни удари върху къщите на богати нашенци на гръцкия полуостров Халкидики, научи „Уикенд“. През отминалите почивни дни неизвестни засега апаши, за които разследващите вече предполагат, че най-вероятно са от Перник, са тарашили няколко луксозни къщи в селцата Ханиоти и Канистро, разположени на първи ръкав на Халкидики.

Сред жертвите на масовите обири е и популярната репортерка от предаването „На кафе“ по Нова тв Зейнеб Маджурова. 35-годишната хубавица е сгодена за бизнесмена Стоян Балевски и двамата всяко лято отдъхват в къщата на бащата Веселин Балевски в туристическото селце Ханиоти.
В събота късно вечерта, когато Зейнеб, нейният възлюбен и 10-месечната им дъщеря Мириам са спали непробудно, ловките апаши са проникнали в къщата им в Ханиоти. Маскираните крадци са

метнали за по-сигурно упойващ газ,

след което са тършували 10-15 минути и са си тръгнали със солидна плячка. Задигнати са годежният пръстен с диамант на Зейнеб, два скъпи часовника на обща стойност над 35 000 евро, бижута и дори компютърна техника – лаптоп и два айпада. Крадците преровили даже баните в къщата и задигнали гримове, парфюми и козметика, твърдят запознати със случая. Апашите си тръгнали с малко пари в брой – около 3000 евро.


Зейнеб и годеникът й Стоян Балевски не бяха открити за коментар от „Уикенд“, но се оказа, че тяхната къща на Ханиоти не е била единствената ошушкана. Същата банда апаши е претарашила още 4-5 къщи в селото. Сред обраните е и висш мениджър в българска банда, който олекнал с над 70 000 евро. Банкерът изтеглил голямата сума дни по-рано, за да плати на местен нотариус за изповядването на друга имотна сделка.
Вероятно същата банда апаши е продължила с дръзките обири на Халкидики и следваща нощ, като в неделя са били

обрани още две къщи на богати българи

в туристическото селце Канистро. Сред тарашените домове било и имението на крупен земеделски бос от Добричко, който замалко да остане и без поръчковия си мерцедес, паркиран пред къщата му. Крадците проникнали във возилото, но не успели да го запалят и го зарязали.


Зад серията от обири на родни богаташи с къщи на гръцкия полуостров Халкидики най-вероятно стои пернишка банда. Съмненията, че апашите са от миньорския град идват, тъй като два дни след обирите на Халкидики, някой включил за минута единия от откраднатите айпади в района на магазин „Лидъл“ в Перник. Пак в миньорския град имало и опит за източване на няколко дебитни карти, откраднати от спящите жертви на апашите.
Разследването на серията от обири обаче трудно ще завърши с арести, тъй като престъпленията са извършени в Гърция, а не в България. Според местните полицаи, а и според жертвите на обирите, крадците са гастрольори от България, които са имали

предварителна информация в чии домове нахлуват.

Според признание на шефът на „Криминална полиция“ в СДВР Ивайло Бадънков, направено преди няколко месеца, поне 5 независими една от друга банди от Перник реализират най-големите обири в България, а вече и в Гърция. Споменават се прякорите Змея и Смъртта като специалисти-взломаджии, умеещи да отварят даже сложни метални каси с кодове за защита.
Пернишките банди работят основно по информация и предпочитат да тарашат богаташки къщи в тихи и спокойни райони. Заради това най-много регистрирани обири има в тузарските столични квартали „Бояна“, „Драгалевци“, „Симеоново“ и „Бистрица“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.