Финансирал ли е Васил Божков бандата на Кървавата Мила?

0

Финансирал ли е Васил Божков бандата на Мила Георгиева в последните 10 години, проверяват разследващи, пише „Галерия“.

Връзката между тях е бизнесменът Георги Божилов – Жоро Тениса. Той е подсъдим с Кървавата Мила като участник в престъпната й група. Освен това беше обвинен и като член на бандата на Божков.

Срещу мила Георгиева има две дела в Специализирания съд – за данъчни престъпления и за изнудване и наркотици. Жоро тениса е бил близък с цялата фамилия на Мила. Преди два месеца стана ясно, че Тениса е обвиняеми и по разследването срещу Васил Божков, адвокатът му Славчо Марков и отговорника за охраната Веселин Балтов, с които следили магистрати и подготвили убийствата.

За разлика от Марков и Балтов Георги Божилов е освободен от ареста срещу патична гаранция.

Георги Божилов е столичен бохеми бизнесмен, който има уникална способност да се забърква в криминални групи, а после да се измъква сух, твърдят хора, които го познават.

Това може да се случи и сега, ако потвърди с показания, че има топла връзка между Божков и Мила Георгиева.

Мила Георгиева

През април 2015 година, когато ГДБОП щурмува къщата на Мила Георгиева и синът й в Бояна, Жоро Тениса беше задържан и го обвиниха за член на бандата която сега е в съда.

Разследваха ги и заради атентата срещу Жоро Шопа, Тихомир Дочев-мравката и Радостин Бързанов – Радо Слънцето. В бандата на Мила има и бивша барета – Мирослав Стоянов, който пък е колега от отряда с Веселин Балтов, отговорник за охраната на Васил Божков.

Неговото обвинение е за следене на магистрати убийството на конкурента на Божков Йордан Динов през 2012 година, стрелбата по Манол Велев, готвен атентат срещу Алексей Петров и бизнесдамата Бойка Василева.

По делото има няколко свидетели с тайна самоличност, които разказват за събитията от миналото и участието на обвиняемите в тях.

След като групата около Мила се разпада, Божилов става близък на Божков.

И до днес не е ясно откъде Мила Георгиева е натрупала милионите с които разполага през всичките тези години. За разлика от Божков нито тя, нито синът й имат легален бизнес, от който да се печели добре, за да имат палат в Бояна, скъпи лимузини и луксозен начин на живот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.