Емил Хърсев консултирал лихварския бизнес на Весо Брадата

0

Емил Хърсев е консултирал лихварския бизнес на арестувания бизнесмен Веселин Денков – Весо брадата, научи alarma.bg.

Това са посочили свидетели по разследването срещу любовника на мис България 2001 Ивайла Бакалова, стана ясно в четвъртък, когато Брадата беше изправен пред Специализирания наказателен съд, който го остави за постоянно в ареста.

Бизнесменът бе арестуван на ГПКП Калотина заедно с Бакалова, която би освободена веднага, за разлика от него.

Бизнесменът стана известен покрай убийството на брокерката Станка Марангозова през октомври 2019 година,

 след като стана ясно че той и приятелят му Иво Масларов са я изнудвали за пари, а вторият е издирван от Интерпол като поръчител на убийството й.  Веселин Денков се измъкна от отговорност за покушението над бизнесдамата въпреки че са били във война и има мотиви за смъртта й.  Оказва се че Специализираната прокуратура и ГДБОБ не са го пропуснали. от няколко месеца насам той е разследван за връзки с жестоките  лихвари от квартал Люлин – Ивайло Георгиев Пифа и сина му Александър.

Схемата е следната – Весо Брадата дава пари на Пифа, който отпуска заеми на закъсали чрез заложните си къщи. След това тормози длъжниците си да връщат кредитите с големи лихви, а после дава 2,5 процента от сумите на ресторантьора, който му осигурява свежи оборотни пари.

Пифовете също са арестувани, както и силоваците им,  които са притискали клиентите.

Емил Хърсев

Всичко е облечено в законна форма с договори за заеми, пише „Галерия“ и това не е случайно.  Документи и свидетели по разследването на лихварската схема показват, че консултант на Весо Брадата е Емил Хърсев – бивш подуправител на БНБ, член на борда на няколко частни банки и личен приятел и бивш финансист на Георги Илиев от ВИС- 2.

Името му нашумя и покрай криптокралицата Ружа Игнатова която, преди да изчезне прехвърли имоти за милиони на фирмите на финансиста.  49-годишният бизнесмен съвсем не е случаен Той има интереси в много близне сфери Съдружник е с хора като Борислав Дионисиев, член е на  масонска ложа, също като офицера от НСО Борис Иванов, който още в ареста като организатор

Прегледана: 13465

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.