Майката на криптоизманицата Ружа се опита да зариби нови балъци с обещания за бляскаво бъдеще

0

Опитът за подновяване на пирамидата, ръководена от д-р Ружа Игнатова, се провали, съобщават специализираните сайтове за криптовалути.

Схемата „onecoin“, която завлече милиарди от наивни инвеститори, заглъхна в последните четири години, откакто основателката и лице на компанията Ружа Игнатова изчезна безследно през 2017 година. След това с променлив успех на чело на измамата застана брат й Константин, който беше арестуван в САЩ.

Преди две седмици “onecoin” организира бляскаво събития в Букурещ. На сцената се появи трети член на семейството – майката на Ружа и на Константин – Веска Игнатова. След кратко и неубедително слово с обещания за бляскаво бъдеще на криптовалутата тя слиза от сцената. От събитието има само един клип, който е изтрит още на следващия ден, показа проверка на „Галерия“.

На събитието имало малко хора, повечето доведени от други държави. Заявката за нов старт на „onecoin” отново остана неизпълнена.

Веска Игнатова, която е в пенсионна възраст, живее в Германия заедно със съпруга си Пламен. Запознати с пирамидата са убедени, че кукловодите на Ружа са манипулирали майка й, за да я извадят на светло и отново да започнат да печелят. Преди нея имаш още няколко неуспешни опита за нови лидери –  мъже, облечени в лъскави костюми.

„Това не преработи, защото  хората свързват “onecoin” с фамилията Игнатова. Тези, които още имат надежда, че ще си върнат парите, ако криптовалутата заработи, са с промити мозъци и имат доверие само на фамилията на Ружа. Затова извадиха майката“, казва столичен предприемач, който е инвестирал пари в работещите биткойни и е запознат с бизнеса на шарлатани като Ружа.

И до днес съдбата на фараонката остава мистерия. Тя продаде скъпи имоти, които бе купила в България, както и по света. Причината бяха започналите разследвания в Европа и САЩ за измами в особено големи размери и пране на пари.

Две години по-късно брат й Константин проговори след ареста си на летището в Лос Анджелис и уличи сестра си за манипулацията за милиони по света. Заради показанията си той ще получи по-малка присъда. Константин е защитен свидетел и се пази от федералните власти в САЩ. Дори не поддържал контакти с родителите си, както и с мозъците зад измамата, които се опитват да сложат ново начало на схемата, като ползват възрастната Веска за лице.

В средите на търговците с криптовалута отдавна се говори, че Ружа Игнатова е била пионка в международна престъпна организация, която включва хора от Англия, Русия, България и САЩ. Според тях Ружа отдавна е ликвидирана, защото знае кой стои най-високо в пирамидата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.