Ирония на съдбата: Йожи от „Наглите“ и жертвата му Маникатов делили един покрив в Казичене

0

Три години са живели под един покрив рецидивистът Ивайло Евтимов-Йожи от „Наглите“ и наркобосът от близкото минало Васил Маникатов, показва проверка на „Галерия“. 

Любопитното е, че йожи като част от бандата за отвличания беше арестуван обвинен и осъден на първа инстанция за похищението на Маникатов през 2008 година. Тогава двамата са били за първи път заедно в затвора – Йожи е лежал за грабеж, а Маникатов за наркотици. Според прокуратурата точно зад решетките „Наглите“ набелязват богатия мъж от Сандански за една от жертвите си.

Йожи и сега и още лежи в затвора с присъда от 18 години заради няколко отвличания. От 2017 година е на лек режим в Казичене, а миналата седмица съдът за пореден път отказа да го пусне предсрочно на освободя, за разлика от Маникатов,  който е пуснат и вече си е вкъщи от месец насам.

Въпреки старата вражда между двамата не е имало конфликт в затворническото общежитие при втория им съвместен престой там. Дори се е случвало да си говорят. Явно загърбили старата история с отвличането и съдебното дело.

Маникатов

През 2008 година Маникатов е сред най-богатите пандизчии.Лежал в една килия с Павел Петков-Прасето. На прасето му направило впечатление, че Маникатов има скъпи часовници и парадира с пари. Така станал мишена на бандитите, повечето от които тогава са на лек режим в затвора и са отвличали, докато са в отпуск.

Маникатов е похитен в края на ноември 2008 година, докато е в отпуск. Излязъл да се разхожда със съпруга си, когато го приближи маскирани и с полицейски униформи мъже, които го „арестували“. После жена му получила sms, че трябва да плати 500 хиляди евро за живота му. Маникатов е освободен, след като парите са предадени.

По-късно разследващите посочват бандата на „Наглите“, сред са  Данчо Релето и Йожи, с когото Меникатов е лежал заедно затвора на лек режим.

Наркобосът от Сандански даваше показания пред разследващите и в съда и разказваше историята на отвличането си, докато Йожи го слушаше мълчаливо. След това Васил Маникатов е бил освободен от затвора, но за кратко. Оказа се, че Гърция го издирва за наркотрафик. Беше арестуван и изпратен там за процеса. Осъдиха го и отново го върнаха в България и по-точно в затвора в Бобов дол на строг режим.

По това време вече Йожи беше в Софийския затвор заради отвличанията. И през 2017 година оправдания за отвличането Ивайло Евтимов и Васил Маникатов отново се събират в Казичене където се премести на лек режим. Иронията на съдбата продължава повече от три години, с освобождаването на Маникатов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.