Жестока гангстерска война в затвора между Митьо Очите и Янко Лудия

2

Жестока гангстерска война се е разиграла в Централния софийския  затвор между Димитър Желязков – Митьо Очите и Янко Ваташки-Лудия, научи „Уикенд” от свой източник зад решетките . Конфликтът назрял скоро след постъпването на несебърския наркобос в СБАЛСС (Специализирана болница за активно лечение на лишени от свобода). Малко след настаняването му картинката цялостно се изменила, тъй като Очите започнал да преподава уроци на Ваташки как се изкарват пари в зандана.

Схемите се въртяли най-вече чрез санитаря Богин Ангелов и Венцислав Йорданов, по прякор Дружбенския, чрез които започнало голямото вкарване на дрога в болницата. Въпреки страхотното зарибяване, продължило няколко месеца, бизнесът с дрога се оказал не толкова доходоносен, колкото очаквали в началото. В болницата няма чак такова текучество на наркомани, каквото има в корпуса на СЦЗ, например. Поради тази причина недоволният Митьо Очите се насочил към друга печеливша зад решетките далавера, а именно незаконното внасяне на мобилни телефони и СИМ карти, но и там парите не били такива каквито искал – „малеели” му.

В същото време Янко Ваташки разбрал, че несебърският гангстер се е отдал не само на общия им бизнес с дрога, но е хвърлил око и на неговия – с телефоните. Вбесен, Лудия скочил на бой на Очите с думите: „Неблагодарнико, храня те почти година, а ти се огледа в парите ми. Не те ли е срам, нещастнико?! Не съм те лишил от нищо, а ти ми крадеш бизнеса. Помияр! Храни куче да те лае!”, цитира източникът ни думите му.

В следствие на този скандал, Ваташки е наказан без хранителна пратка и получава своите поръчки, като изкарва на свиждане други хора. Митьо Очите пък, който не е имал свиждане почти година, обаче продължавал да се хрантути при Ваташки, като поръчвал на поразия, без да дава и стотинка.

Своевременно, докато враждата между двамата гангстери започва да назрява, Желязков вижда на етажа Явор Златанов (бивш съпруг на тв водещата Радост Драганова и син на Илия Златанов, нашумял като свидетеля от скандалната поредица „Осемте джуджета” – б.р.) и веднага си набелязва жертва за новия бизнес – рекета. Маститият несебърски бандит гарантирал на Златанов, че ще го извади от затвора без проблем, но разбира се, срещу крупна сума пари. Златанов се съгласил да даде 200 000 лева, които Митьо Очите тутакси прибрал, без дори да си мръдне пръста, за да го извади от затвора.

По същото време в СБАЛЛС е настанен и старият познайник на Ваташки – Румен Пингвина, от когото Лудия само преди месец е взел 150 000 лева, но и той също като Очите започнал да изнудва Пингвина за още пари.

Желязков не останал безучастен, защото знаел, че може да намаже от Пингвина, познат в ъндърграунд средите още като Румен ДДС-то от „Люлин”. Така двамата бабаити започват да изнудват баровеца едновременно, без да знаят за схемите на другия, и че поделят обща жертва. Янко Лудия поискал нови 50 бона, за да изкара най-сетне Пингвина под домашен арест и той му обещал, че ще ги намери. Румен ДДС-то обаче се намира в една стая с част момчетата от силовата бригада на Очите, които започват да го притискат да се разплати с боса им. Люлинчанинът гарантирал, че ще продаде биткойни и ще се издължи на несебърското страшилище.

През това време обаче, за лош късмет на Очите, човек на Ваташки му докладва, че Желязков също изнудва Пингвина и Янко направо обезумява. Изпаднал в амок, Лудия заповядва на Очите веднага да изчезва от стаята му. След като Желязков напуска стаята, веднага отива да докладва на управата на затвора, че Янко Лудия рекетира цялата болница и продава наркотици и мобилни телефони. Ваташки разбира за доноса на Митьо, който доскоро е бил под негова опека, но си премълчава, защото му обещават процент от 200-те бона, които Очите е „лапнал” от Явор Златанов.

Оттук се поражда и жестокият спор за власт и пари. Желязков дори прави опит да сплаши Янко, като му казва, че знае за неизплатения му дълг към санитаря Стоян, заради когото е жестоко пребит, и двамата започват да сипят закани един към друг. Понеже Митьо Очите е наясно, че Ваташки има няколко компаньонки, които работят за него в еротичен клуб „Силикон” в Пловдив и „Кама Сутра” в София, търсещият отмъщение несебърски наркобос отново отива да докладва на полицията и още същата вечер следват зрелищни акции в посочените клубовете.

На сутринта, обезумелият Ваташки вербува на своя страна всички пациенти от психиатрията на СБАЛЛС. Чрез хирурга Васев, Янко издейства преместването на психичноболния пациент Германеца на неговия етаж, който директно отива при хората на Очите. По това време те тренират заедно с командира си. Германеца без никакви притеснения директно ги заплашва с убийство и си тръгва. Лудите, които пребивават на четвъртия етаж в СБАЛЛС пък имат шперцове и могат да влизат, когато и където си пожелаят. Жестоко уплашен, че може да бъде ликвидиран от психичноболни пациенти, Желязков не смее да излезе от килията си повече от 20 дни, въпреки че е известен със своята свирепост и с това, че е обиколил повечето затвори в България.

През това време пред асансьора един от хората на Митьо Очите е жестоко пребит от пратеник на Ваташки – Данчо Лудия, който в прав текст заплашва и Очите.

Така единственият възможен изход, който Желязков вижда, е да набеди Янко Ваташки, че се опитва да организира бунт в затвора. Той незабавно е преместен в наказателна група и изолиран – т.нар. „запечатка”. За ужас на Митьо Очите, Ваташки прекарва там само една нощ и се завръща в СБАЛЛС. Притеснен, гангстера пише молба Ваташки да не бъде настаняван на неговия етаж, тъй като се страхува за живота си, но от управата на затвора го уверяват, че поне два месеца Ваташки ще остане на втория етаж. Тогава, вече спокоен, Митьо се насочва към новата си жертва – Митко Татрата от Сандански. По вече утвърдената схема Очите първо му продава телефон, а после го офертира да го измъкне от пандиза срещу 40 000 лева. Бизнесменът изобщо не се колебае и веднага плаща, тъй като е готов на всичко, за да излезе на свобода. Десет дни по-късно, обаче Очите иска още 5 бона уж, за да може доктор Васев да напише по-добро становище и Татрата брои парите отново. Вече видял, че може да го стиска като лимон, Митьо открива още една възможност и кара санданчанина да преведе по още 1500 лева по дебитните карти на неговите момчета и като подарък да им вземе по един матрак. Бизнесменът няма избор и изпълнява.

След двата месеца обаче, на Желязков започва да му стяга около врата, а царството му да върви към своя край, защото Янко Ваташки е преместен от втория на петия етаж с оглед да се върне отново на третия. Уплашен, Митьо Очите е принуден да напусне болницата, като доброволно се изписва на своя отговорност и отива при своя стар авер Камен Куката. Там той набелязва Николай Банев и новата му афера започва със зашеметяващ старт. Очите дава няколко от своите момчета на Банев уж, за да го пазят, като в замяна за услугата олигарха му плаща по 5 бона всеки месец. В паяжината се заплита и нова жертва – Атанас Бобоков, но тъй като се страхуват от реакцията му при директен рекет, схемата се променя. Пред него те го играят „добри самаряни” и започват да му искат пари, уж за да платят лечението на тежко болен човек във външна болница, като през това време Очите мисли как да контрира Лудия и да го разкара от играта. В крайна сметка накрая Димитър Желязков печели войната с Янко Ваташки, като успява да го разкара – според слуховете, давайки подкуп на затворнически шеф. На 17 юли Янко Ваташки е наказан и принудително преместен от СБАЛЛС във затвора в Стара Загора.

2 Коментара
  1. ЕЛЕН ЯНКОВА казва

    ОСВЕН ДА ПИШЕТЕ ИЗМИСЛИЦИ ДРУГО НЕ УМЕЕТЕ ! НИЩО ОТ НАПИСАНОТО НЕ Е ВЯРНО, ОСВЕН ,ЧЕ ЯНКО ВАТАШКИ Е ПРЕМЕСТЕН В ДРУГ ЗАТВОР ЗАЩОТО ЗАВАДЕ ДЕЛА-НАКАЗАТЕЛНИ ОТ ЧАСТЕН ХАРАКТЕР ДЕЛА ПРОТИВ НАЧАЛНИКА НА СЦЗ- ДЕСИСЛАВ ТРАЙКОВ И ДИРЕКТОРА НА ГДИН -ИВАЙЛО ЙОРДАНОВ. ОТНОСНО ОСТАНАЛОТО НАПИСАНО В СТАТИЯТА ИЛИ ИМАТЕ РАЗВИНТЕНА ФАНТАЗИЯ ИЛИ НЯКОЙ С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ ВИ РАЗКАЗВА ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ. ЖАЛКО ЗА ББЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА !!!

  2. ЕЛЕН ЯНКОВА казва

    ЯНКО ВАТАШКИ ПОДАДЕ ЖАЛБА И СПЕЧЕЛИ ДЕБОТО В СЪДА. ВЕЧЕ Е ВЪРНАТ В СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР. АДВОКАТ ЕЛЕН ЯНКОВА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.