Ботевград настръхна: Свиреп гей, убил патньора си, излезе от затвора и завъртя главата на младо момче

0


Две години след зрелищната смърт на избягалия от затвора страховит убиец Владимир Пелов, умрял в престрелка в центъра на града с друг местен гангстер Марио Панчев – Големия, жителите на Ботевград отново са поставени под напрежение заради разхождащ се на свобода зловещ убиец. Само преди седмица 30-годишния Недялко Гендов – Кръжата, излязъл предсрочно от затвора за бруталната екзекуция на гей партньора си Васил Петров – Керемидката, вдигна отново на крак десетки полицаи, пише Уикенд.


Гей убиецът Недялко Кръжата бе заподозрян за поредно брутално престъпление, след като 21-годишната хубавица от Ботевград Патриша Христова изчезна от дома си. Червенокосата студентка бе обявена за издирване в полицията от майка й Анна Христова на 23 август, която призова и в социалната мрежа Фейсбук всеки, който има информация за детето й да се свърже с нея.
Докато Патриша бе под издирване, а мобилния й телефон – изключен, в Ботевград веднага се понесе зловещия слух, че младото момиче е станало

жертва на убиеца Недялко Кръжата.

Излязъл от затвора преди няколко месеца, след като излежа присъда от 12 години за бруталната екзекуция на гей партньора си Васко Керемидката през 2008 г., Недялко Гендов отново води активен живот в Ботевград – той често може да бъде засечен в местните кафенетата, а градската мълва го свързва и като продавач на наркотици в ж.к. „Саранск“, известен с преобладаващото ромско население.
Според жители на Ботевград, отзовали се на призива на майката на Патриша да помогнат за откриването й, червенокосата хубавица е гадже на Недялко Гендов – Кръжата. Патриша тръгнала с Недялко тази пролет, но дълго криела от майка си с кого се е захванала. Предположения, че излезлия от затвора убиец редовно дрогира и малтретира изчезналата красавица заваляха и се наложи МВР да се насочи към горещата следа.
Оказа се, че Патриша е заминала на море по собствено желание с Недялко Гендов. Двамата бяха

открити в квартира в Созопол

на 24 август, а Кръжата бе закопчан с белезници, докато криминалистите разпитат Патриша дали е държана насила. По-късно през деня двамата бяха освободени, а издирването на момичето бе преустановено. Майка й Анна Христова лаконично информира приятелите си във Фейсбук, че дъщеря й е открита от МВР и е жива и здрава.
Въпреки щастливата развръзка с Патриша, случаят с изчезването й и особено интимната й връзка с излезлия от затвора Недялко Гендов – Кръжата, разбуниха духовете в Ботевград. Чуват се призиви Кръжата отново да бъде разследван и арестуван за търговия с дрога, други настояват, че е лежал прекалено малко за жестокото убийство.
„Недялко е агресивен и опасен, ходи въоръжен и е въпрос на време отново да убие някого. Полицията в Ботевград трябва да го държи на постоянен отчет, но това не се случва“, бият тревога жителите на ж.к. „Саранск“.
Недялко Гендов – Кръжата придоби страховита популярност в цяла България в края на месец февруари 2008 г., когато бе само 19-годишен. Той бе арестуван за жестокото убийство на 23-годишния си интимен партньор Васил Петров – Керемедката. Трупът на Керемидката е открит

със свалени панталони, обезобразен и обгорен

в 6 часа сутринта на 26 февруари 2008 г. от млада жена, минаваща през парка
в Ботевград на път за работа. Въпреки студа тя вижда млад мъж да лежи до пейка под паметника срещу общежитията на Техническия университет. Приближавайки до падналия човек, жената изтръпва от ужас. Проснат по гръб, той не мърда и не дава признаци за живот. Панталоните му са свалени до коленета, обезобразен е, тялото му е горено. Свидетелката веднага звъни на 112. След минути на мястото пристига автопартул от местното РПУ. Униформените ченгета викат Бърза помощ, ограждат местопрестъплението с ленти и викат колегите си от Криминална полиция.
Лекарите установяват видимото с просто око, че мъжът е мъртъв. Започва разплитането на най-жестокото гей убийство в последните години. Обгореният труп със свалени гащи е на 23-годишния Васил Петров от града. Окото на момчето е открито при огледа на 2 метра от тялото. По-късно се оказва, че само преди часове той е правил секс с Недялко Гендов – Кръжата.
По онова време Недялко е на 19 години. Живее в Ботевград с майка си Даниела, леля си и дядо си. Бащата Марин от години не присъства в живота на Недялко. Тийнейджърът-убиец е арестуван и прави пълни самопризнания за смъртта на Васко Керемидката.
На 25 февруари Недялко и Васил се срещат в местния бар „Пещерата“, с тях на маса са още двама младежи. Според признанията на Недялко, той и Васил са интимни партньори – често правят секс, макар да имат склонност и към жените. Допреди убийството

никой не подозира за наклонностите им,

като Васил дори минава за един от мъжкарите в компаниите от неговата възраст.
Според показанията на Недялко, в края на вечерта Васил му предложил да правят секс в парка. Двамата първо се скриват на стълбището зад сградата на пощата. Там е тъмно и по това време на денонощието не минават хора. Момчетата започват да си правят орална любов един на друг, като сменят ролите си. Недялко обаче не успява да стигне до еякулация. Тогава Васил му предлага да отидат в парка. След оралните ласки двамата минават през денонощния магазин. Недялко купува оттам патронче водка, а Васил – бира. След това сядат на пейка в парка. Когато изпиват алкохола, неудовлетвореният от свирките зад пощата Недялко предлага на Васил да правят секс.


Страстта им преминава в анален секс на пейката, като отново сменят местата си и се редуват за женската роля във връзката. Така се въртят няколко пъти, докато в пасивната роля за пореден път застава Васил. След двайсетина минути секс той иска от Недялко да преустановят контакта, защото изпитва болка. Недялко не се съобразява с искането на любовника си. Казва му, че след малко ще свърши и тогава ще престане. Явно подразнен от поведението на Васил, Недялко му забива три шамара.
След това преустановява сексуалния акт и започва да го рита с крак, докато Васил е легнал по гръб на пейката. Двамата падат на земята. След това изпадналият в ярост и неудовлетворен Недялко продължава да рита Васил по главата. После измъква колана от панталона му и започва да го души с него. От напъните коланът се къса. Васил вече е изпаднал в несвяст. Недялко обаче продължава. Бърка с пръст в окото му. Натиска, докато

очната ябълка не излиза от черепа.

Хвърля я настрана. След това започва да хапе със зъби Васил по половия член. Продължава и да го рита по главата. След минути борба Недялко установява, че Васил не мърда. Според експертизите по-късно не е изключено Васил още да е бил жив. Недялко взема клечка кибрит и пали блузона му. Отдалечава се, докато любовникът му гори като факла.


След бруталното убийство, Недялко се прибира в дома си и казва на майка си Даниела, че е убил човек. Сваля дрехите си и казва на леля си да ги изпере. Жената не успява да изпълни поръчението, защото по горещи следи криминалистите още сутринта в деня след убийството посещават дома им и отнасят като веществени доказателства дрехите. По чорапите и маратонките на Недялко има кръв от Васил. По време на разследването чрез обтривка на членовете на двамата безспорно е установено, че по тях има биологичен материал от другия сексуален партньор и така се изключва убийство след изнасилване на 22-годишния Васил.
За бруталното гей убийство Недялко Гендов – Кръжата е осъден на 12 години затвор. Съдът приема, че престъплението е с особена жестокост, но смекчаващо вината обстоятелство е възрастта на убиеца – едва 19-годишен младеж. Недялко е осъден и да плати 50 000 лева кръвнина на роднините на жертвата си Васил Керемидката.
Недялко Кръжата излиза от затвора предсрочно миналата есен. Той и до днес не е платил кръвнината за убийството на Васил. В Ботевград са настръхнали срещу него, а местните пророкуват, че той може отново да ликвидира по особено жесток начин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.