Разследваният за изчезналия Янек, изгонен от Братя Галеви! Каплата дерибейства в Дупница от години и винаги се разминава с присъда

0

Васил Капланов – Каплата, арестуван по разследването за изчезналия Янек Миланов, е изгонен от работа при Братя Галеви преди 10 години, пише „Галерия“.

Въпреки това и до днес всички го свързват с бегълците от правосъдието, а той нямал нищо против защото държал да всява страх сред съгражданите си.

Янек Миланов изчезна на 31 юли, а за последно е видян в джипа на Каплата. Мъжът, който живее във Франция  е извикан от местната мутра, за да говорят. След това следите му се губят.

В Дупница се знае че преди време Янек имал връзка със съпругата на Капланов Петя. Дамата се влюбила в красавеца, който си идвал рядко,  и дори го преследвала. Предполага се, че точно заради старата любовна връзка Капланов е решил да накаже Янек Миланов. Вече месец няма и следа от него.

Бившият гард на Галеви Васил Капланов е в ареста заради незаконно оръжие, но не и за отвличането и убийството на Янек, защото трупът му не е намерен.

„Васил беше момче за всичко при Галеви. Пазеше офиси, пращаха го с останалите да респектират търговците. Рядко е посещавал имението им в Ресилово, където най-приближените им бяха допускане всеки ден“,  спомня си отлично запознат с работата на Капланов при Пламен Галев и Ангел Христов. 

Когато двамата бяха арестувани през 2009 година, Каплата се грижил за охраната на собствените им къщи, коли, офиси но никога не е бил наместник в бизнеса им.

В последните години, преди бившите барети да избягат заради присъда за изнудване, те са изгонили Каплата от работа при тях заради постоянните му конфликти с друго тяхно момче  за всичко – Николай Радев – Отвертката който беше убит през 2014 година от бащата на момиче което заплашвал и преследвал.

Чашата преляла, когато Васил Капланов се е сбил с Николай Отверката в офис на Галеви, извадил пистолет и започнал да стреля по опонента си. След този инцидент Капланов напуснал Дупница и живял в Испания.

Низвергнатият от Галеви Капланов започнал се занимава с дребен бизнес в града. Внасял коли от чужбина, въртял търговия със земеделска продукция, имал студио за красота, където командва фаталната Петя.

След бягството на бившите му господари Братя Галеви, Капланов се почувствал безнаказан и започнал отново да дерибейства. През 2012 година пребил съседа си Стоимен Чавдаров, който също като Янек Миланов работил в чужбина и се върнал в родния си град.  Каплата  се разхождал винаги въоръжен с пистолет, а в джипа носили автомат. Точно за неправилното съхранение на тези оръжия е обвинен, докато не се намери истината за Янек.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.