Заточеният в Стара Загора Янко Ваташки иска лек режим в Казичене. В новия пандиз ретро гангстерът нямал авторитет

1

Легендарният гангстер от близкото минало Янко Ваташки е в люта война с шефа на Софийския затвор Десислав Трайков, пише „Галерия“. Той води серия от дела за парични обезщетения, както и срещу решения на директора.

 Ваташки излежава присъда от 8 години за изнудване. Заради лошото влияние върху другите затворници е взето решение да бъде изпратен да лежи в затвора Стара Загора. В края на юли Ваташки стегнал багажа и се сбогувал със са килийните си. Условията там са по-добри от тези Софийския затвор, признават надзиратели които се надяват проблемният пандизчия да има по-малко претенции в Стара Загора.

Градът под липите обаче не се харесал на мъжагата, който беше от свитата на ВИС-2 в най-силните години на групировката. Там никой не му ходил на свиждане и нямал авторитет сред останалите пандизчии. Тартор им бил Стоян Димитров – Тулупа, който излежава доживотна присъда за бомбения атентат срещу Митьо Очите преди 20 години, когато загинаха съпругата на боса и брат й.

Недоволен от новия си дом Янко Ваташки започнал нова битка – да бъде върнат в София, но в общежитието от открит тип в Казичене, където ще може да работи на външни обекти и да излиза през уикенда.

Той е зад решетките от 2015 година, когато го задържаха за изнудване. Остана там, докато делата срещу него минаха и на последна инстанция. Това означава, че е излежал половината от присъдата си и може да поиска по-лек режим, защото съдът категорично отказа да го освободи предсрочно. Ваташки е доказал, че трудно може да се поправи.

Той лежа в затвора от 2002 до 2013 година заради отвличане и изнудване на арабин. Когато го пуснаха, мутренските времена си бяха отишли безвъзвратно. Останал без доходи, Янко Ваташки успя да се задържи на свобода по-малко от две години.

 През 2015 година  неговият приятел, бившият служител на НСО Мартин Човалинов се оплака, че е изнудван от Ваташки за пари. Заплашвал него и съпругата му. След като го вкараха на топло, жалба срещу Ваташки и Човалинов пусна и собственик на автосервиз, гогото също изнудвали за пари. Така Янко, известен с прякора си Лудия, се върна в затвора, където надзиратели и шефове бяха вдигнали ръце от него.

1 Коментар
  1. ЕЛЕН ЯНКОВА казва

    ВЕСТНИК ГАЛЕРИЯ ПИШЕ ГЛУПОСТИ И ВАШИЯ САЙТ ГИ ПРЕПОВТАРЯ КАТО ПАПАГАЛ БЕЗ ДА ПРОВЕРИ ИМА ЛИ НЕЩО ВЯРНО В ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ. ОТ ВСИЧКО НАПИСАНОДО ТУК Е ВЯРНО САМО ТОВА,ЧЕ ЯНКО ВАТАШКИ Е ЗАВЕЛ ДЕЛО ПРОТИВ ДЕСИСЛАВ ТРАЙКОВ,НО ДЕЛОТО Е НАКАЗАТЕЛНО ОТ ЧАСТЕН ХАРАКТЕР ДЕЛО И НЕ Е ЗА ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ. ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ АЗ СЪМ АДВОКАТА НА ЯНКО ВАТАШКИ-АДВОКАТ ЕЛЕН ЯНКОВА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.