Безумие: Връщат на работа шефове от фонд „Земеделие“, подсъдими с Миню Стайков!

0

 Уволнени шефове от Държавен фонд „Земеделие“, които са подсъдими заедно с Миню Стайков за злоупотреби с европари, се връщат един по един на работа. Това се е случило с решение на Върховния административен съд от последните две седмици, пише „Галерия“.

 Държавните чиновници бяха задържани през юли 2019 година защото са помагали на алкохолната империя на  Миню Стайков.

 Според материали от делото деца на служители на Миню Стайков са субсидирани с милиони против правилата, а парите са отивали изцяло за лозаро-винарската империя на Стайков в Карнобат. Затова са били вербувани шефове от фонда,  сред  които и бившият заместник-директор Калоян Костадинов, шефът на отдел Марио Кръстев – Чорапа и други началници, помагали за вливане на десетки милиони от Европа в алкохолния бизнес.

Най-приближеният на Стайков от бившите шефове в земеделието е Марио Кръстев – Чорапа. Въпреки държавната заплата той е ходил на работа с бронирана лимузина Mercedes и спортно Porsche. Демонстрирал луксозен начин на живот. Живее в къща до тази на Миню Стайков в Бояна. Това не е случайно. Марио Чорапа и Стайкови са свързани фамилно. Синът на Миню Стайков е кум на сватбата на Марио и съпруга му Бети. Тя пък е сестра на мъжа на Яна Стайкова, дъщерята на Миню и Рени Стайкови. Това е най-дебелата връзка на фамилията в Държавен фонд „Земеделие“. Марио Кръстев е един от подсъдимите заедно с Миню Стайков, но е на свобода.  Преди седмица Марио Кръстев – Чорапа поискал от специализирания съд да го пуснат да пътува в чужбина от 31 август до 7 септември.

 Там младият мъж щял да празнува възстановяването на работа във фонд „Земеделие“. Той е уволнен дисциплинарно през юли 2019 година след акция на службите и задържан. Причината е, че уронил престижа на фонда. Марио Чорапа обаче обжалва и две инстанции на Административния съд са отменили уволнението му. Според магистратите няма основания Чорапа да бъде уволняван само по писмо на прокуратурата.

Така той трябва да бъде възстановен на старата си длъжност като главен експерт, но досега това не се е случило, твърдят източници на „Галерия“ от Държавен фонд „Земеделие“. Междувременно и съдът му е отказал ваканция зад граница. Освен Марио Кръстев дела за възстановяване на държавна служба са спечелили още трима уволнение и подсъдими, бивши кадри на държавния фонд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.