Маргинитете се разрастват край морето

0

Легендарните братя Маргини, които през последните години изчезнаха от криминалните хроники и се отдадоха на почтен бизнес, пак са надигнали глави. Това твърдят пред „Уикенд” запознати с новите им бизнес начинания.

От името на братята били поставени много любопитни условия на дребния бизнес, който държи заведения и ваканционни имоти край плажовете. Предложено им било да оставят мениджмънта в ръцете на емисари, посочени от братята. Те поемали изцяло грижата да прибират наемите, таксите, да отчитат данъци и осигуровки, да следят за изрядните отношения с наемателите, където има такива, да строяват персонала в две редици и да няма кражби.
Разбира се, не става дума за благодеяния. Параметрите на сделката са учудващо високи. Собствениците нямат грижата за нищо и ще получат накрая на сезона парите си до стотинка, но срещу внушителната такса от 70%. „Това е

директно навлизане в чужд бизнес,

направо превземане на поминъка на хората” – гневят се собственици на заведения и туристически имоти, които не желаят да ги назоваваме по обясними причини. Специално хората, които притежават заведения край брега се страхуват, че при отказ, може да стане някое „късо съединение” и да се разделят с бизнеса си завинаги.
Лично депутатът с интереси в туризма Валери Симеонов обясни още преди година, че наематели и концесионери на плажовете са: „Слънчев бряг-север – Маджо; Слънчев бряг-централен – братя Маргини; Слънчев бряг-юг – Радо Слънцето; Свети Влас – там са, хайде, братя Диневи, те са си местни; Обзор – плаж Север – братя Маргини; Поморие-изток – Радо Слънцето; Поморие-юг – братя Маргини, Поморие-централен – Маргините, Бургас – Северен плаж – Маргините.” За любителите на статистиката да подчертаем, че отлично осведоменият Валери Симеонов споменва Маргините цели пет пъти, докато изброява кои са персоните – наематели и концесионери на плажовете. В техни ръце са Обзор с плаж Север, Поморие-юг и централен, Бургас – северен и Слънчев бряг-централен.
А че Маргините тихо и полека разширяват бизнеса си по морето, няма съмнение. Преди година те купиха един от най-луксозните хотели във веригата на Ветко и Маринела Арабаджиеви – петзвездния „Виктория палас” в Слънчев бряг за 50 млн. лв. Купувачът се оказа „С.Б. Роял Хотелс”,

собственост на младия предприемач Мартин Маринов,

който е син на Димитър Маринов. Той пък е брат на Красимир и Николай Маринови, но за разлика от тях не е борец, а е завършил учителския институт в Смолян. Фирмата на неговия син „С.Б. Роял Хотелс” е създадена през 2017 г. и управлява още два хотела в Слънчев бряг – „Синята перла” и „Златната перла”. Бащата на младежа – Димитър Маринов пък е управител на дружеството „Симс”, което също има имоти в Слънчев бряг, казват запознати. Хотелът работи на пълни обороти. Доста добре върви и заведението „Кики бийч” на братята, което се очертава като летния плажен хит на Слънчака и инкасира удивителни обороти, както „Уикенд” вече писа. Прави впечатление, че за всичко в заведението се издават стриктно касови бележки – нещо, което не може да се каже за повечето обекти по морето, въпреки щедро намаления на 9% ДДС.
Иначе Маргините в последно време стоят далеч от медийни изяви. Последно те бяха описвани преди 10-тина години, когато имаше опасност да станат едни от първите клиенти на Спецсъда. Прокуратурата ги беше подгонила да ги предаде на съд като разпространители на наркотици, които създали и въоръжена престъпна група, действала в курорта Слънчев бряг, а и в цялата страна. Според държавното обвинение те били не само основатели, но и шефове на бандата, а

тяхна дясна ръка бил Стефан Бонев-Сако.

След това обаче се оказа, че срещу Маргини няма никакви доказателства, че са наркобарони, а само Сако наскоро беше осъден по това дело и то след дълги години съдебни заседания.
„Следващото обвинение срещу мен с Бен Ладен ли ще ме свърже?” – емоционално попита тогава Красимир Маринов. Той най-категорично се оневини: „Никога не съм се занимавал с дрога. Нито съм се друсал. Нито познавам такива хора, които разпространяват наркотици”. След като се оказа, че прокуратурата не разполага с никакви доказателства, Маргина беше изваден от делото, а дървото изяде Стефан Бонев-Сако, който пък беше наречен от бившия градски прокурор Николай Кокинов „изпълнителен директор” в наркобандата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.