Жоро Шопа се покри след кокаиновата афера в Студентски град (Манол Куция поема вината за заловените 367 кила дрога)

0

Тополовгадският мафиот Георги Семерджиев – Жоро Шопа по всяка вероятност ще се измъкне сух от правосъдието за заловените от МВР 367 кила кокаин в Студентски град тази пролет. Тоновете колумбийска дрога бяха открити на 24 май, след като при рутинна полицейска проверка на 33-годишния подозрителен шофьор Николай Петров в багажника на автомобила му бяха намерени 40 кила кокаин. При последвал обиск в наетия от наркомулето апартамент в Студентски град ченгетата намериха още 327 кила кокаин, писа Уикенд.

Няколко дни след разбиването на кокаиновото депо в Студентски град криминалистите стигнаха и до по-горното ниво от веригата на трафикантите. Антимафиотите арестуваха 45-годишния Манол Николов, втори братовчед на Жоро Шопа.
Уликите срещу родения в Тополовград роднина на Георги Семерджиев са железни – в апартамента в Студентски град бе открита протезата му, както и тетрадка с неговия почерк, в която Манол Николов е описвал стоката, която е съхранявана в депото за наркотици, както и количествата, които са изнасяни от жилището. Родственикът на Жоро Шопа е известен с прозвището Манол Куция, тъй като губи левия си крайник преди 20 години и оттогава ходи с протеза.
Според разследващите, Манол Куция е размешвал откритите 367 кила кокаин в лаборатория до къщата си в Долни Богров, а след това е разпределял количествата на отделни партиди. Братовчедът на Жоро Шопа е

описвал и щампите на заловения кокаин.

Сред маркировките са „Асо спатия”, череши с цифри, буквата „М” и кръгове със стрелки нагоре. Последните записки в наркотефтера на Манол Куция са от 24 май. Тогава той е отбелязал, че от депото в Студентски град излизат 40 кила кокаин – количеството, което бе спипано в колата на „мулето” Николай Петров.
Веднага след акцията на МВР срещу Манол Николов, неговият именит братовчед Георги Семерджиев – Шопа е изчезнал, твърдят източници на „Уикенд“. Широкоплещия тополовградски наркотрафикант не е бил открит от ченгетата за разпит, макар да е подсъдим и по друго дело и да е пуснат под парична гаранция. Семерджиев е обвинен като част от престъпната група на туристическите босове Ветко и Маринела Арабаджиеви за пране на пари и ДДС афери. Миналата пролет Арабаджиеви бяха арестувани от полицията в Испания в имението на Жоро Шопа край Барселона, след като бяха обявени за издирване от Интерпол.
Според запознати, Георги Семерджиев не е офейкал от България, а просто се укрива от властите и задейства скрити механизми, за да се измъкне сух от разследването за наркотрафик. Шопа е скрил и своя племенник Тихомир Семерджиев, който според оперативни данни на МВР също е замесен в наркотрафика.
Съдействие на Жоро Шопа оказва и неговия братовчед Манол Николов – Куция, който по всяка вероятност

ще опере пешкира като организатор

на вноса на заловените 367 кила кокаин. 45-годишният тополовградчанин лежи в ареста, но упорито мълчи за ролята на клана Семерджиеви в трафика на дрогата. Родствената връзка на Манол Куция, както и десетки негови снимки с Жоро Шопа и с братът на трафиканта Димитър, не могат да накарат Куция да пропее. При разпитите той твърдял, че не поддържа връзка с братовчедите си и че е действал на своя глава с наркотиците. Манол Николов не съобщава от къде е внесен кокаина. Данните на ченгетата са, че дрогата е доставена от Южна Америка до пристанището в Солун и от Гърция е внесена по суша в България.
Манол Николов – Куция и 33-годишния Николай Петров рискуват присъди от по 12 години затвор за падналия кокаинов товар. Обвинителния акт срещу двамата все още не е внесен в съда. Запознати разкриват, че разследването още не е завършило и че е възможно да има и други арестувани трафиканти.
Според мълвата, която се носи в ъндърграунда от години, след осъдителните присъди на Брендо в Италия, Румъния и България и изчезването му, овакантените канали за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа са наследени от Жоро Шопа и семейството му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.