Вдовицата на Жоро Илиев пипна наследство от над 300 милиона, бизнесдамата върти любов с френски адвокат

0

Огромно лева наследство на вдовицата Мая и на съдружниците си във ВИС-2 остави след смъртта си Георги Илиев. Босът на ВИС-2 стопанисваше хотели, бизнес сгради и заведения в цялата страна.

Сред перлите в короната на „ВАИ Холдинг“ бяха бутиковия хотел „Дюн“, вдигнат върху дюните на Слънчев бряг, къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина в София, както и комплексът „Мултиплейс“ в Слънчев бряг, днес преименуван на „Какао бийч“.
Паркингите под НДК и пред хотел „Шератон“, зеленчуковата борса в София и десетки сгради в столицата също бяха във владение на Жоро Илиев. След неговата смърт бизнесът бе разпарчетосан и всеки от хората му получи дял от наследството. Казват, че вдовицата му Мая е наследила не само имоти, но и десетки милиони в различни банкови сметки.

Нейното наследство е оценявано на около 300 милиона лева. Тя го харчи пестеливо и ненатрапчиво. Загърбва публичния живот.
През последните няколко години вдовицата на Жоро Илиев прекарва по-голяма част от времето си във Франция, тя живее в апартамент в Париж, който е в идеалния център на френската столица и съвсем близо до Айфеловата кула. Твърди се, че Мая Илиева разполага и с имоти в Барселона и в Лондон. Последния бизнес проект на вдовицата на Жоро Илиев е свързан с изграждането на бизнес и жилищна сграда на бул. „Витоша“, на мястото, където преди близо 30 години Васил Илиев отвори първия офис на ВИС.


Няколко години след убийството на Георги Илиев, овдовялата Мая подхвана любовна авантюра с варненския плейбой Николай Иванов – Шванца. Мълвата гласи, че връзката им била преустановена от варненския гангстер Христо Асенов – Бацата. Близкият до Жоро Илиев варненски бос се подразнил от хвалбите на Шванца, че спи в леглото на Главния и облича халата му и му хвърлил солиден бой, за да остави Мая на мира. Днес Шванца е семеен мъж, има дете от друга жена. За личния живот на Мая Илиева няма сведения. За последно се чу, че преди години има връзка с френски адвокат, пише Уикенд,

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.