Близо 400 свидетели са дали показания за престъпната дейност на Васил Божков в България

0

Близо 400 човека са дали показания за престъпната дейност на Васил Божков в България, обяви преди дни един от основните свидетели срещу Черепа – някогашния му съдружник в „Еврофутбол“ Цветомир Найденов. Малката Цека, заедно с брат му Боян, са основни свидетели срещу Божков, който миналата пролет ги заплаши с убийство и опита да заграби силово дивидентите им в общия хазартен бизнес.

Източник на „Уикенд“, запознат с разследването срещу Васил Божков, потвърди данните на Цветомир Найденов. Според думите му, голяма част от разпитаните хора от обкръжението на укриващия се в Дубай мафиотски бос са проговорили едва след масовите арести на охранителите на Черепа. Свитата гардове, ръководени от някогашния началник в ЦСБОП Славчо Марков и началникът на охраната му Веселин Балтов, бяха закопчани преди месец, след като опитаха да сплашат прокурора Ангел Кънев.

Обвинителят бе следен от мутрите на Черепа, който даже публикува негова снимка във Фейсбук, за да го предупреди, че е под постоянно наблюдение.
Конкретни показания срещу Васил Божков, уличаващи хазартнвия бос в тежки престъпления, са дали над 15 човека. Техните имена обаче се пазят в тайна от разследващите. Сред защитените свидетели са и момичета, изнасилени от Черепа. Показания срещу Васил Божков е дала и Весела Лечева, съпруга на простреляния в главата през 2007 г. Манол Велев, който оттогава е в кома. Весела Лечева е признала, че подозира Васил Божков като поръчител на атентата срещу съпруга й, тъй като двамата имали търкания, свързани с казината „Сезам“, управлявани от Манол Велев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.