Циганинът бияч от метрото в Берлин излезе тайно от затвора (Жена му получавала социална помощ от 620 евро месечно)

0

Циганинът Светослав Стойков, който шокира цяла Германия през есента на 2016 г., нанасяйки мощен шут в гърба на млада румънка, слизаща по стълбите на метрото в Берлин, се е завърнал тайно в България преди около месец, научи „Уикенд“ от жители на варненското гето „Максуда“.

Агресивният ром, придобил популярност в Германия като „ритачът от метрото“, се е прибрал в дома на родителите си във Варна на ул. „Крим“ №18 заедно със съпругата си Цветанка и трите им деца, след като тази пролет е излязъл от затвора в немския град Гросбеерен. В пандиза в Германия при строги мерки за сигурност Светослав Стойков излежа присъда от 2 години и 11 месеца, постановена му от съда за варварското нападение над слизащата по стълбите в подземната железница в Берлин студентка.
Шутът на Светослав Стойков възмути цяла Германия, след като в медиите бе излъчен запис от видеокамера на метрото в Берлин от 27 октомври 2016 г., на който се вижда как българинът рита в гръб млада жена, слизаща по стълбите на метростанция „Херманщрасе“. Момичето по чудо не попадна под пристигаща мотриса, но бе

настанена в болница със счупена ръка

и наранявания по главата.
Светослав бе арестуван седмици по-късно, след като самоличността му бе установена от медиите в Германия, а популярни германци даже обещаваха финансова премия на този, който го издаде къде се крие. Накрая роднините на 31-годишния циганин помогнаха за залавянето му. Биячът от метрото бе арестуван в автобус, пътуващ от френския град Лион, а впоследствие се разбра, че неговия вуйчо Янко Стефанов го е предал на властите. Родственикът на Светослав живеел със семейството си във френския град Лион, където биячът планирал да се укрие.
Жители на варненското гето „Максуда“ признаха под сурдинка, че Светослав, жена му Цветанка и трите им деца, най-голямото от които е вече на 14, са се прибрали в България в средата на месец юли, малко след като ромът излежал присъдата си. След като излязъл на свобода, Светослав бил посъветван от немските власти да се прибере в родината си или поне да напусне Берлин. Така, макар жена му да получава

социална помощ от 620 евро месечно

заради това, че сама отглежда три деца, Светослав предпочел да се прибере с нея и с „чаветата“ във Варна. Семейството обитава къщата на родителите на бияча от Берлин в „Максуда“, а според техни съседи Светослав планира отново да се отправи към чужбина в края на тази година, но не в Германия, а във Франция, където е установена част от родата му.
В гетото „Максуда“ разправят, че завърналият се Светослав е прекарал тежък затвор в Германия и многократно е бил пребиван от други пандизчии. Той сменил два затвора в Берлин, преди да го премесят в пандиза в град Гросбеерен от съображения за сигурността му. Там обитавал единична килия, за да не бъде тормозен от настроилите се срещу него пандизчии.
31-годишният Светослав Стойков има богато криминално досие и в България. Още като непълнолетен той получава първата си присъда за кражба – пробация. След това е осъждан за обир след улично нападение над жена във Варна и четири пъти е бил залавян зад волана на автомобил, без да има шофьорска книжка.
Най-скандалното обвинение към Светослав Стойков, извън осъдителната му присъда за ритника в гръб над студентка в Германия, е за

изнасилване на собствения му вуйчо.

Гнусното деяние се разиграло през юни 2013 г. в дома на брата на Светослав – Ради във варненското гето „Максуда”. На семейната софра, на която присъствал вуйчото Янко с жена си, циганите се скарали след солидно количество изпит акохол. Вуйчото ударил шамар на домакина на партито Ради и това предизвикало „розова“ агресия. Сексуалният тормоз продължил цяло денонощие, като Светослав „уважил” родственика си 4 пъти и даже го принудил да му прави френска любов. Два дни по-късно озлочестения вуйчо пуснал жалба в полицията. При разпитите братята признали за побоя, но отрекли да са го насилвали. „Че защо да го е*а тоз циганин, имам си жена!”, невъзмутимо обявил Светослав при разпита във варненската полиция.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.