Авери на Георги Илиев: Очакваме Васил Божков да разкрие кой уби Главния, той знае!

0

Укриващият се в Дубай Васил Божков знае кой на кого е поръчал убийството на Георги Илиев. Това твърдят пред „Галерия“ двама от приближените на разстреляния преди 15 години бос на ВИС-2. Те са работили с Илиев дълги години и често са били на пищните партито организирани от него.

„13 години след стрелбата по Манол Велев Истината е на път да излезе. Може същото да се случи с убийството на Жоро, макар и да не се стигне до края“ казва един от тях, като има предвид разследването срещу Божков.

Георги Илиев е убит на 25 август 2005 година. За да почете паметта му с най-близките от семейството от чужбина се прибра и вдовицата му Мая Илиева.

 Отношенията между Божков и Илиев винаги са били сложни през годините, но хазартният бос не е желаел смъртта му. Споделял е обаче със свои близки, че знаех ината за разстрела на Илиев.

 При Божков са работили много настоящи и бивши служители на спецслужбите,  които имат информация от първа ръка за убийствата на прехода. А за да вземе мерки за собственото си оцеляване Божков се интересува от всеки отделен случай на убит мафиот по време на прехода.

Най-богатият българин и Главния са били много пъти в една компания, но интересите им в бизнеса никога не са се пресичали. Имали респект един към друг.

Най-известният им конфликт е от 1998-ма година

 Тогава Божков забранява на Илиев и хората му до посещават казиното в хотел Рила. Причината е че босът на ВИС-2 вдигнал скандал там, имало пребити хора и дори стрелба. Случат бързо се потулва,  а по-късно двамата си стискат ръцете.

 Делото за убийството на Георги Илиев е спряно заради липса на доказателства.

 Жоро Илиев е убит до хотел Хризантема, собственост на разстреляния през 2007 година общински съветник от Несебър Димитър Янков.

Най- разпространената версия за убийството е, че е организирано от Райко Кръвта. Пернишкият бандит от структурите на ВИС-2 е убит по-късно. Затова през 2013 година свидетелства Станислав Ангелов – Сиси, който е приближен на Кръвта, съратникът му Николай Николов – Шатката, който избяга от затвора и столичната кримка  Асен Китанов – Психото.

При разбиване на пернишката банда Психото споделя че е лично Райко Кръвта е убил Жоро Илиев

Причината е, че няколко месеца преди това Главният го извикал, за да го пита дали има нещо общо с убийството на Васил Горчев  Кьоравия от Благоевград, който е наместник на ВИС-2 в Южна България.

Илиев пребил Кръвта. За да си отмъсти пернишкият бандит започнал да подготвя убийството му. 48 дни след разстрела на Илиев Райко Кръвта е покосен от куршум в родния си град докато излиза от

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.