Наркобосът Сако на крачка от затвора и със забрана да напуска страната

0

Наркобосът от близкото минало Стефан Бонев – Сако може да влезе в затвора до края на годината. По едно от двете дела срещу него се чака решение на Върховния касационен съд до няколко месеца, показва справка на „Галерия“.

Наказанието, което Сако обжалва на последната инстанция,  е

 6 години затвор като лидер на въоръжена наркобанда,

действала от 2009 до края на 2010 година. По-интересното е, че Сако е на свобода срещу гаранция от 7000 лв., колкото е била печалбата му за един ден от дрога, когато бандата му е действала.

Сако има забрана да напуска страната, но същата мярка важеше и за дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов. Въпреки това те се изпариха, а сега има реална опасност това да се случи със Стефан Бонев, който според МВР се е ползвал от протекцията на Маргините, когато е ръководел бандата за дрога.

Наближаващият 60 години Сако има и друг проблем. Той е подсъдим по още едно дело в Специализирания наказателен съд като лидер на друга банда за дрога, действала от 2012 до 2014 година. От цялата групировка, която беше изправена на съд,

Сако извадил най късата клечка, показва решението на апелативния специализиран наказателен съд.

 От 13-те подсъдими повечето са оправдани, включително и дясната му ръка по онова време – Милен Даврански – Катерицата. Силовакът  стана известен с това, че го хванали да точи банкомати в Индонезия и лежа три години в затвора там. Заради това и делото в България се забави.

Въпреки реалната опасност да влезе в затвора до пенсионна възраст, Сако не бил притеснен.  Редовно се събирал с приятели, повечето които от които са от спортните среди, в кръчмите на София. На никого не е ясно откъде Сако има пари, защото официалният му бизнес отдавна е фалирал, има запор и за един милион лева от КПКОНПИ,  а Маргините,  за които е работил в миналото, напълно са забравили за него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.